onsdag 4. april 2012

Nei og nei, nå snør vi ned … :-/

Ok, det er påske, og jammen har vi skiføre i påska, men det var helt bart for en drøy uke siden, så kommer det en vinter NÅ ? Hva er poenget liksom?

Når det først skal komme nedbør, er det nesten likeså greit at det kommer som snø, nå er det lyst og pent og rent igjen… Men jeg var klar for vår da – så det ble noe feil.

2012-4april_sunflower_01

Har vært ute en tur med Sunflower i dag, og den fine framgangen vi hadde for litt siden har stagnert noe. Vi vet ikke sikkert hvorfor akkurat nå, hva som plager henne, men vi spekulerer på om hun har hatt en mild variant av krysslammelse eller noe stivelseintoleranse-relatert ?? Hun viste tendenser til å bli stiv og støl, lite bevegelig, i bakparten etter trening. Så nivået ble justert ned fra “Alfalfa-nivå” til Eldjenta-nivå. Men enda ble hun stiv og “lemster” i musklene etter trening. Først trodde vi det han sammen med låsninger etc, men det var litt anderledes dette. Var en tid redd denne skaden i hofta hadde “gått opp” igjen, men det var liksom ikke likt det heller.

Etter å ha satt i gang “spekulatoren” på høygir, har jeg ramla ned på en teori om at dette minner om en mild variant av krysslammelse. Flere faktorer peker i den retningen. Hun har vært veldig stiv og støl i starten av “trening”, trengt 30 – 40 min på å “gå seg i gang”. Så har hun svettet mye, mere enn hva treninga skulle tilsi (og hun har IKKE mye vinterpels!!). Det har også vært MYE piss i boksen hennes.

Får ikke tatt blodprøve nå i påska, men jeg har inntil videre tatt av henne alt kraftfôr, og er bare ute på relativt rolige turer, hvor hun selv bestemmer tempo. Av mat får hun masse høy, betefiber, olje, salt vitaminer/mineraler mm, samt noe Champion Ektreme. Det har faktisk bidratt i riktig retning; mindre tissing i boksen, og mye mindre svetting på tur. Hun er litt “støl og stiv” enda, men betydlig bedre. Når påska er over får vi ta en prat med “fast-legen” til Sunflower igjen.

Akk ja, det er ikke alt som går på skinner, men Solsikka vår er så snill og god, og skal få den tid hun trenger, så får vi bare håpe hun slår ut i full blomst en vakker dag :-)

Annelise

Ingen kommentarer: