lørdag 28. april 2012

Sunflower på skadelista igjen … :-/

Jaja, sånn kan det gå, etter en opptur (Eldjenta sitt flotte løp mandagen) må det selvsagt komme en liten nedtur eller to, og nok en gang er det Sunflower som har skada seg.

Hadde bestilt veterinær for blodprøver, og en generell helsesjekk av Solsikka, samt et par vaksiner. Dagen før Lise kom, så vi at Solsikka plutselig var tykk en Venstre framkode. Hun var såpass øm i kodeleddet, samt utgangshalt, så Lise ville ha henne inn på klinikken for ultralydscanning av sener, samt røntgenbilder.

Torsdagen kjørte vi utover, fremdeles tykk og øm i V kodeledd framme. Ultralyd scanning avdekket INGEN skader i sene/ligamenter å finne (heldigvis!!). Heller ikke noen tydelige funn på røntgen (har ikke fått endelig konklusjon enda, men det så lovende ut ved første titt). Så da er konklusjonen så langt: en kraftig overkoding, som ble behandlet med kortisoninjeksjon i leddet. Leddvesken var meget tynn og dårlig, og det kan mulighens tyde på at det har vært en liten leddbetennelse der også ??

Det blir ro og hvile på Solsikka 14 dager nå, så får vi ta en ny sjekk av beinet før vi setter henne i gang igjen. Blodprøvesvarene var ok, noe lavt på HB, så vi får høre med beterinæren om hun skal få noe jerntilskudd for å “fikse” den verdien.

Ardvinna;

2012-Hframkne-224april_01

Sto med “donaldkul” på sitt Høyre (!!) framkne dagen etter løpet… !! Altså, det er det Venstre framkneet hun tidligere har slått, og nå altså det Høyre :-/ .

Det ser nok værre ut enn det er. Lise tok en titt på dette også onsdag, og det er nok bare sprukket et blodkar, og blitt en hevelse av blod/væske. Hun er ikke halt og har ikke vont, så dette er ingen alvorlig skade. Men, litt synd alikevel, for det er jo dette som er Ardvinna sitt store problem i travet nå; hun slår sine knær veldig i høy fart. Vi bruker selvsagt (!!) knebelegg, men hun klarer nå alikevel å få inn et velrettet slag  en gang i blant.

Jaja, er det ikke det ene (kneet) så er det det andre (kneet)…. ! Vi får bare sitte litt “på vent” og spekulere litt i forhold til vår store Dame, det er ikke så veldig gøy å sende henne ut i løp når hun slår seg slik, så vi får ta en liten runde i “tenkeboksen” i forhold til vidre travløp for Ardvinna.

Eldjenta;

Som jeg trodde (eller fryktet ..hehe) så sto ikke hennes “rekord” så veldig lenge. Etter løpet sitt på mandagen var hun landets raskeste 3-årshoppe (kaldblods selvsagt ;-) med 33.8. I går var det eget hoppeløp (missunnelig på egne hoppeløp gitt) for 3-åringer på Jarsberg travbane. Hele 15 hopper stilte, og Wik Ida tok skalpen på Eldjenta sin flotte tid. Hun vant løpet på strålende 32.0, meget bra så tidlig på året!! Også Arien 33.7, (e: Lome Elden, mor e: Spang Best) samt Fillippa 33.6, (e Moe Odin, mor e; Pajaprins) snek seg over målstreken raskere enn Eldjenta.

Når det gjelder stamtavle her, er Wik Ida og Eldjenta meget beslektet, så her er det “rett sort blod ut å går” :-)) Wik Ida er etter Mille, som er tanta til Eldjenta, dvs søster av Rigeljenta og begge har dermed stjernehoppa Fjeldbergjenta som mormor. Pappa’n til Wik Ida er Mørtvedt Jerkeld, som er sønn av Lome Elden; Eldjenta sin far. Så det er svært mye av det samme blodet som renner i årene til Wik Ida og Eldjenta ! Med dette vokser Fjeldbergjenta sin posisjon som kanon avlshoppe, og hun går vel inn i historiebøkene som svært betydningsfull for kaldblodsavelen. Ellers er det nesten bart på Trøen, litt snø ligger enda der det er mye skygge, men smelter sakte med sikkert :-) Ha en fin dag.

Annelise

Ingen kommentarer: