onsdag 18. april 2012

Tilvenning til gress ??

2012-april17_01

Haha, det ‘problemet’ har vi ikke her oppe enda nei ;-) Vinteren holder stand, spesielt i høyden. Det er minusgrader om natta enda, og dermed ligger snøen godt. De fryser nok Hestehoven, slik som meg ;-) Men vi trosser snøen, strekker oss sammen mot sola og venter på våren :-))

2012-april16_pia01

Ikke akkurat så masse gress å venne seg til enda. Leser på div hesteforum “online” at hesteeiere sørpå diskuterer hvordan venne hesten til gress nå. Det “problemet” trenger vi ikke ta stilling til riktig enda, men trene gjør vi, her er Utopia ut å lufter seg på mandagen, og det sner faktisk…!

2012-april17-jenta_01

I går var jeg ute med to store traverdamene :-) Både Eldjenta og Ardvinna skal gå løp på mandagen, og i går fikk de begge to en treningstur. Eldjenta imponerte stort sist, med sin fine 2.plass. Nå møter hun gode 3-åringer, og står med 20m tillegg. Hun har vært svært lite hurtigkjørt (så og si ingenting faktisk) i vinter, men har fått et par litt skarpere intervaller nå (på lokalbanen som endelig er snøfri). Veldig spent på hvordan det virker inn, jeg har alerede sommerfugler i magen for mandagen :-).

Ardvinna har fått på seg “spesialsko” laget av Jørgen :-) Hun er ikke helt rettstilt Damen, og spesielt H framfot er uttåa (eller fransk??). Jørgen har modifisert ei sko en smule, lagt på mere vekt (snakker gram altså), på innsiden av skoa til H framfot for å redusere “vekt x arm” og det at hun slår seg på sitt V framkne. DET VIRKER!! :-). Har faktisk vært mulig å trene Ardvinna i et tempo raskere enn 1.50 nå, uten at hun “flærrer” av seg knebelegg å slår sitt kne!. Hun har siden des 2011 ikke kunnet trene raskere enn dette pga kneet, men etter siste løpet har hun fått et par kvasse intervaller hun også. Sist løp var hun naturlig nok svært tung i kroppen, håper disse speedige intervallene nå har lettet litt på Damen :-)

I dag skinner sola fra knallblå himmel, og det er håp om litt varmere vær og snøsmelting :-) Ha en flott dag!

Annelise

Ingen kommentarer: