onsdag 16. mai 2012

Siste travløp for Ardvinna.

Ja, da har vi bestemt oss for å ta henne ut av travet, nok er nok. Det har tatt litt tid å komme til denne konklusjonen, men nå er det bestemt, damen har gått sitt siste travløp.

2012-30april-10

I dameløpet på mandagen gikk det helt skeis, men da var hun i tillegg sårbeint, så det løpet er ikke avgjørende for vår beslutning, den har kommet sakte men sikkert. Problemet til Ardvinna er at hun slår seg for mye på sitt venstre framkne, hun har gjentatte ganger klart å slå av seg sitt knebelegg, og dermed slått på seg sår. Dette har ført til et noe “fortykket” kne. Underhuden er blitt tykkere, og kneet noe større. Ikke problemer i leddet, kun kosmetisk, og noe upraktisk. Marginene er blitt mindre, og hun slår seg lettere nå enn før pga disse “mm” med tykk hud på innsiden av kneet.

Dette gjør at hun flere ganger gjennom et travløp (spesielt i svingene), er borti seg, kommer ut av rytme og flyt. Dette koster for mye, og siden hun økte inntekta si med 107.000,- på et år, møter hun tøffere motstand nå, og henger ikke med pga dette rett og slett.

Så har vi spekulert i det vide og det brede på hva nå Ardvinna ? I magen min bor det en liten oppdretter ;-) og jeg har som hobby å studere hingstekatalog til øyet blir stort og vått ;-) MEN, vi har da nok hester, en 2-åring, en 3-åring og ei på 4 år, samt Alfalfa. Vi har ikke kapasitet nå til flere travhester, og avle for salg er uaktuelt slik markedet er i dag. Så Ardvinna blir ikke satt i avel hos oss dessverre. Jeg drømmer om det, men innser det ikke er tid til slikt nå. Hun er derfor lagt ut for salg som avlshoppe, så får vi se hvordan det løser seg.

Sunflower;

Fikk være med på Leangen mandagen, og “date” hovslageren der ute ;-) Vi har spekulert på om hun er såleøm, evn har noen “vonter” i hovene sine. Røntgenbilder viser at alt beintøyet er i tipp topp stand, men hun er alikevel litt reservert i steget, og det stemmer, hun ER veldig såleøm i tåa. Sunflower har svært små hover, og er derfor litt vanskelig å sko. Men Leif Hoset var mer enn fornøyd med jobben Jørgen gjør med “tottelottene”, og sendte med utstyr for at Jørgen skulle sko henne selv med vettec “såle-greier”. Så får vi håpe dette gjør susen og at hun kan settes i normal trening igjen.

Alfalfa;

Får ikke være med i løp på leangen Trist fjes så surt! han har masse poeng (nesten 800) og er i toppform, men det “kryr av” varmblods i hans grunnlag. I lunchtrav førstkommende mandag var det meldt 89 varmblods til 4 løp a 12 hester, “hele” 48 heldige fikk være med (avvisning på siste startdato), og de har gått siste løp i april. Og ikke er det løp neste mandag for gutten heller, og kanskje ikke mandagen etter det igjen. Et løp hver 5 uke er det vi får til på hjemmebane for en hest i toppform, det er til å bli deppa av… Forvirret smilefjes…say no more (sitter på fingrene mine nå …hehe).

Utopia;

2012-mai15-pia_01

Er i fin utvikling – positivt :-)) Lita enda, men vi lever i håpet om at hun legger på noen cm til. Er ute å trener annenhver dag, og er så trivelig og snill å jobbe med. Veldig rolig og tolmodig inne på stallen, står pent i ro og er bare snill ! Ute på tur er det futt i pia, vi håper og tror vi er i rute med hensyn til mønstringsløp etc til høsten :-)

I dag er det Eldjenta og Alf som skal ha sin daglige dose trening, begge skal få en tur i skogen og jogge litt på lokalbanen :-) i sola, det blir godt !!

Annelise

Ingen kommentarer: