torsdag 14. juni 2012

Det nærmer seg …

Storløpshelg på Leangen, og nervene min begynner så smått å leve sitt eget liv ;-) Ikke fritt for at det kribler litt i magen når jeg tenker på at Eldjenta skal ut i sitt, og vårt, største travløp noen sinne!

Midtsommer-travet2012

I Alm Rau Jo’s æresløp møter hun landets beste 3-åringer, og det er spesielt å ha en hest som kan delta i et slikt storløp. Hele 100.000,- blanke kroner skal de kjempe om; 9 hingster, og Eldjenta vår. Ingen andre hopper stiller til start, så hun skal da virkelig få bryne seg damen vår, mot årgangs-eneren Norheim Svenn og resten av det stjernespekka feltet:

2012-alm-rau-jo

Eldjenta utgjør sammen med Sterkar og Gikling Lomeo: “Leangen-trio’en”, resten er tilreisende fra Bergen, Sørlandet, og hele Østlandet. Flere er trent av landets beste profftrenere som Øystein Tjomsland, Lars O. Romtveit osv osv… og så Jørgen og jeg da :-) Eldjenta er vårt første føll, laget sjøl, og gjort alt med henne selv: temming, innkjøring, skoing mm. Et reint amatørprodukt hele veien ;-) Og nå skal hun altså ut å bryne seg mot landets beste i sin klasse, nesten ikke til å tro!

Det er også første gang med autostart, og ingen av de andre står oppført med noen autostart-rekord. Regner med det har som oss, trent på dette, men alikevel, første autostartløp for 3-åringene kan fort bety galopp og litt sånt tull. Eldjenta har trukket spor 10, normalt det kjipeste sporet, men jeg synes det er helt greit at hun starter i bakre rekke sammen Rappo; ikke så trangt og litt lengre unna bilen. Bjørn Garberg kan starte bak storfavoritten; Norheim Svenn (spor 4), og i grunnen bare ligge bak han til oppløpet ;-)

Jaja, det blir ei spennende helg! Klarer Eldjenta å komme på premieplass (blandt de 6 beste) i dette feltet må vi si oss meget fornøyde, det er nå målet. Alt over 6.plass blir bare bonus!

Annelise

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er så morsomt å følge med på dere, heia heia! :)

Annelise Wara sa...

Takk takk, jeg vet ikke riktig hvordan jeg skal overleve timene fram til løpet nå, men det må vel gå på et vis ;-)