lørdag 16. juni 2012

Flinke Eldjenta vår :-)

Har i dag vært ute i den “store styrkeprøven”, mot de beste 3-årshingstene i landet, og fikk en FLOTT 4.-plass på ny bestenotering; 1.31.4 !!

10 hester stilte til start, premie ble delt ut til de 6 beste, og vi håpa på å kapre siste premie, så 4.plass ble bonus (!!), og nok en stor rekordforbedring. Nå tror jeg jammen meg hun kun har Wik Ida forran seg på hoppestatistikken (landsbasis). MEN – om en uke er det hoppeløp for 3-åringer på Drammen, så da vil nok de beste hoppene pynt på sine rekorder og kanskje puste Eldjenta i nakkehårene ;-)

2012-alm-rau-jo_01
Over; her kjører jeg en “forvarming” ;-) noen runder på indre bane før Bjørn Garberg overtar varmingen og startvognprøve bak bilen.

Eldjenta løste veldig flott og hang godt med på kvass åpning i 1.31 tempo første 500m. Så ble det dempet en del, før siste innspurt i stallsvingen. Vinneren, Nordheim Svenn, var suveren, og gikk de siste 500m i 24-tempo. Eldjenta avanserte godt siste 500, så hun har nok vært nede i godt driv siste biten inn hun også!

Det ble en flott 4.plass, ny bestenotering og vi er både stolte og glade over dagens prestasjon av “lille” jenta vår ;-)

2012-alm-rau-jo_02
Bildet over er fra defileringen, spor 10, siste hest ut!

2012-alm-rau-jo_03
Og her tar jeg imot Eldjenta og en svært så blid og fornøyd kusk! I dag var hun strålende, mye mere på hugget og en helt annen hest sammenlignet med forrige løp. En av årsakene til det må nok gammelvallaken Vinge Blessen ta “skylda for” hehe, han var nemlig med som reisefølge til Jenta i dag. Hun liker ikke å stå alene på hengeren, og stresser noe voldsomt. Så Blessen måtte til pers, være med inn til Leangen for å holde Eldjenta med selskap på hengeren. Det fungerte strålende, og vi ankom banen med en uthvilt og opplagt Jente, kontra sist; gjennomsvett og utslitt Jente.

Etter løpet var det dusj og stell og kos og sånt, før vi glade og fornøyde satte nesa hjemover og Eldjenta (og Vinge Blessen) fikk ut til resten av flokken og nyte en fin ettermiddag i sola;

2012-alm-rau-jo_04
Livet som toppidretts utøver kan i grunnen være ganske ok ;-)

2012-alm-rau-jo_05

Nå skal Eldjenta bare hvile seg noen dager, og så i en periode med basis-trening igjen. Neste store mål er kvalifisering for Svensk Kaldblods klassiker, det er ikke før 6 august, så vi har litt tid til grunntrening nå før hun skal “kvesses opp” til løp igjen. Men først av alt; slappe av og nyte livet noen dager :-) Det har hun fortjent Eldjenta vår!!

Annelise

ps; video for spesielt interesserte:

Ingen kommentarer: