onsdag 6. juni 2012

Gjørmehav . . . !

På Leangen både mandag og tirsdag! De berga vel unna de som gikk de første løpene på mandagen, men like før Alfalfa skulle ut, åpnet himmelen sine sluser, og det bøtta ned bokastavelig talt!

Lille Alf har ikke vært så veldig hemma av gjørma før han, så vi stilte optimistisk til start. Men, stakkar gutten hadde pådratt seg en liten snue, og var temmelig slakk i løpet. Hosta etterpå, og snørret litt også, så det ble en “smultring” i raden. Jaja, ikke så rart de blir forkjøla hestene i det ruskeværet vi har hatt. Nå får han hvile seg noen dager, så kommer han nok sterkere tilbake !

Eldjenta:

Var på Leangen i går for å sjekke formen, og teste autostart bak bil. Vi meldte henne på et rutineløp, men droppa selve løpet pga ekstrem gjørme! Varma opp, og overlot damen til Bjørn Garberg for autostart test. I første forsøk spratt hun rett over i galopp, så da kokte det vel litt over i toppen. På forsøk to la hun seg godt tilrette bak bilen, og løste i trav! Så da har vi testa det. Etterpå ble det en kjempejobb i vaskeboksen:

2012-juni05-leangen_01

2012-juni05-leangen_02

Men pytt pytt, er ikke dette bare helsebot da? (gjørme-spa altså ? ;-). Eldjenta forbereder vi nå for sommerens store begivenhet på Leangen; Midtsommertravet: Alm Rau Jo’s Æresløp for 3-åringer. MEN, det er på ingen måte sommerens store mål for Eldjenta! Bare for å ha det klart ;-) Det kommer noen hoppeløp utover høsten som frister mere… Men siden hun nå ligger på topp 3 lista til Leangen over 3-åringene, og løpet går på hjemmebane, melder vi. De beste 3-års hingstene (og hoppene?) fra hele landet kommer nok til Leangen den dagen, så da får man prise seg lykkelig OM hun klarer å komme på premieplass.

Alm Rau Jo’s Æresløp er i høyeste grad hingstenes arena. Det er vel 5 – 6 år siden ei hoppe har fått premie i dette løpet, så statistikken for mærrene her er heller skral. Men holder hun seg frisk og rask, og vi får forberedt henne slik vi ønsker, vil vi i det minste melde henne på :-)

Familietreff på lokalbanen:

I helga tok vi med Utopia og storebror Blessen til Remarka, og fikk ei finfin treningsøkt sammen søster: Lykkepia og en 2-års varmblodshingt; Bite Me C.

2012-juni02-pia_01

Vinge Blessen er med som mentor, forbilde og “fartsholder”. Ganske så kjekt med stødig og regulerbar gammelvallak som bidrar til jevn flyt i intervallene. Lykkepia til venstre har samme flotte blesset som storebroren, og litt samme stilen i travet også. Det er helt klart familielikhet ute å går, så mora har laga dem i samme form ja :-). Varnes Pia har vært tom to år på rad nå, og Utopia blir hennes siste avkom, da alderen nå har satt en stopper for gamle mor (21 år). I fjor vår ble hun bedekket med Voje Spik, og jeg var spent på dette føllet, som altså ikke ble noe av, de varer ikke evig avlshoppene heller.

Det har vært en kjølig periode med masse regn, men i dag ser jeg litt blå himmel, og øyner håp for noen fine dager med litt mere sommerlige temperaturer :-)

Annelise

Ingen kommentarer: