mandag 11. juni 2012

Helgatrim :-)

Som vanlig har vi trent sammen i helga, Jørgen og jeg, to og to hester! Veldig effektivt, og utrolig kjekt for hestene, som trives med en treningsmakker eller to. Eldjenta som har blitt ridehest ;-) har fått sitt siste ultraskarpe intervall før Midtsommertravet, og denne gangen sammen Sunflower. Hun har nå kommet opp på “3-åring-kaldblods-nivå” (men det kan være ganske kjapt det altså ;-), i treningstempo, og venstre framkode ser ut til å tåle det bra. Av erfaring veit vi at slike overkodinger tar tid, men vi får bare ta den tiden hun trenger, og øke sakte men sikkert.

20129juni-trening_01

I nydelig vær tusler vi over til banen for ei treningsøkt.

20129juni-trening_03

Begge hoppene fungerte strålende, og intervallen gikk i passe rolig tempo, med unntak av det siste, der fikk de strekke på seg, og det gikk unna!! Om Eldjenta leverer et slik oppløp førstkommende lørdag, så kan det bli riktig så gøy ;-)

I går tok vi turen over med Utopia og mentor Vinge Blessen :-) Lykkepia ble med på treninga hun også, så mamma Varnes Pia hadde 3 av sine 5 avkom (i live) i banen samtidig, stilig :-)

2012-10juni-pia_01

Det begynner å bli fart i beina til Utopia også nå, og det er ei tøff lita frøken som svarer opp søstra si og jobber på innbitt! Denne pia vil fram :-) Blessen er en såpass stødig kar, at jeg fikk filma pian på siste heat’et fra vogna;

Og vi er fornøyd med steget til “litj’pia” vår, effektivt og markvinnende ! Siste arbeid av tre langintervaller går nå i 2.20 tempo, det er akkurat samme progresjon i farten som Eldjenta hadde i fjor faktisk, så hun er i “samme rute” Utpia pr i dag, lover bra !

I går kveld hadde vi med oss neste generasjon hestejente i stallen, Emile og Bestefar Jørgen tok kveldstellet;

2012-10juni-alf_02

Først en tur ut på beite å hilse på flokken der. Ardvinna er sosial, og lurer på hva Emilie har å tilby ;-)

Så skal traverne inn, og Emilie viser hun har taket på Alfalfa;

2012-10juni-alf_01

Detet lover bra ;-))

Ingen kommentarer: