mandag 2. juli 2012

“Boot Camp” for Sunflower :-)

I dag drar Sunflower til Midt-Norsk Hestesportsenter for å trene dressur en hel måned :-D. Hun bytter plass med Line sin Polo Sunshine, som skal gå på beite og kose seg på Trøen i denne perioden.

Det starta i grunnen med at Line tok turen til Stjørdal for å fikse sin røde Toyota Yaris, og ble med til stallen for å trene hest. Jeg skulle kjøre Utopia, og Line ri en tur på Sunflower:

2012-26juni-sun_01

Etter en liten tur i marka, ble det litt ridebane trim, og til slutt litt longe ute uten sal. Line kjenner at Sunflower har en sterk og en svak side:

2012-26juni-sun_02

Som kommer tilsyne i longe. På Venstre hånd går hun fint, på H hånd “tverrer” hun hodet ut, for hun er for svak, eventuelt har låsninger i bekken. Dermed ble vi enige om å bytte hest en måneds tid, Polo får en velfortjent hvil på beite, mens Sunflower skal trene dressur, samtidig som hun blir fulgt opp av Equiterapeut regelmessig. Ikke så mye vits i å kjøre henne “mere skjev” i vogn nå, vi får rette opp dette enda mens det er på et “tidlig stadie”.

Polo skal bare beite, og få en skikkelig “resett” av mage/tarm, og forhåpentligvis er det bare det som skal til får å få blindtarmen hans til å bli helt vellfungerende igjen. Han har hatt flere tidfeller av gasskolikk etter alvorlig kolikk ved juletider.

Line og Polo har foresten “hoppa pinner” igjen, deltar nå i disse dager på Sommerstevne, og VANT klassen sin i går (90cm med 48 startende) og kom på en flott 4.plass dagen før (ca 60 startende). Et flott “comeback” for denne ekvipasjen på sprangbanenSmilefjes med åpen munn, og i dag er det finale på 100cm bane, får håpe de klarer seg bra !

Eldjenta og Alfalfa skal også på en aldri så liten trengsleir i sommer, et 14-dagers opphold til travtrener Bjørn Gargberg. Så her er det ikke så mange late dager i strekk for hestene, bare oss to-beinte som skal ha litt late dager ;-)

Annelise

Ingen kommentarer: