mandag 23. juli 2012

Ruskevær !!

Ja, det er ikke stort mere å si om den saken, ikke mye som minner om sommer ute for tia. Regn og kaldt vær, på med regnklær (gjerne ull under) og ut å trene hest;

2012-jenta-22juli_01

Her tusler Jørgen og Eldjenta over til travbanen for å trene sammen en ung varmblodstraver ved navn Bite Me C. Eldjenta fikk sine siste lange intervaller i går, og skal hvile et par dager, for vi begynner å spisse formen for større oppgaver :-)

Utopia og Polo finn inn å tørke opp litt i går;

2012-polo-22juli_01

Og på med dekken før det bars ut på beite igjen for Polo gutten. Utopia fikk en treningsøkt i bakkene, før litt kraftfôr/tørking og ut til flokken sin.

Sammenligna treningsdagboka for Utopia og Eldjenta, og faktisk ligger Utopia litt forran skjema med hensyn på fart (sammenlignet med Eldjenta for et år siden). I fjor på denne tia trente Eldjenta i 2.15 tempo, og hadde enda ikke vært under 2.00 i “speed”. Siste arbeid for Utopia på banen gikk i 2.08 tempo (over distansen, og i speedcart – trener bare i slik vogn enda), dvs bittelitt kjappere enn langbeinte Eldjenta i fjor. Så det betyr at enn så lenge trenger vi vel ikke bekymre oss for størrelsen på “litj-pia” vår, hun kan da flytte beintøyet selv om hun er mye mindre enn sin beste venninde ;-).

Eldjenta gikk mønstringsløp 29 september i fjor (1.52.3), nå er mønstringsløp reglene endra fra i fjor, og Utopia bør gå sitt første mønstringsløp før 15.september (tidskravet fram til den dato: 2.05), og kan velge om hun vil gå sitt andre før denne dato, eller i “periode 2” som de kaller det, mellom 15/9 og FØR 30.november (dvs perioden avsluttes en måned tidligere enn før). Da er også tidskravet skjerpe; må inn under 2.00 (og ikke raskere enn 1.45 i begge periodene). Hun har tilsammen 3 forsøk, og MÅ gå et løp i periode 1, og kan velge periode før løp 2 !! Kompliser ?? Smilefjes som rekker tungeja..hehe, må liksom ha både kalender og hode på plass for å sortere tid og perioder osv… Men poengen mitt er; vi tror Utopia er i rute med hht mønstringsløp ;-) .

Sånn, da må jeg rive meg løs fra PC’n, og trene hest. Skal ri en liten tur på Alf i dag. Han var forresten ikke helt kurrant i løpet på lørdagen. Har vont i muskler i skinka si. Har et sår på hoftekammen også, så det ser ut som han har rulla seg på en stein, og fått seg ei “lårhøne” på skinka !?. Får varme han opp litt i dag, og massere/tøye litt, å se hvordan ståa er i “skinke-muskelen” i dag ;-)

Annelise

Ingen kommentarer: