tirsdag 31. juli 2012

Venter spent :-))

På startlistene til Dannero 6 august!! Eldjenta er meldt til kvalifisering for det Svenske hoppekriterie, og Alf er meldt til “vanlig løp” samme dag.

Innmeldingslistene ligger nå ute, og der ser jeg at Alf er heldigvis inne i løpet :-) Han skal i utgangspunktet være med som reisefølge for Eldjenta, hun kan ikke stå alene på henger uten å stresse, så Alf blir med slik at det blir ro og fred på hengeren! For Eldjenta sitt løp står det bare: alle! … og jeg holder på å dør av spenning og nysgjerrighet over hvor mange kvalifiseringsløp det blir (antall påmeldte 3-årshopper), og hvem Eldjenta møter i sitt kval.løp.

Alfalfa skal ut i en sprint, med autostart, og 15.000Skr i førstepremie. For oss er det bare bonus om han havner på premieplass. Litt usikker på formen, da han “bare” har trent sammen Eldjenta den siste uka. Han henger jo meget godt med i hennes tempo, men det skulle bare mangle ;-) Ser fin og myk ut i musklaturen, men eventuelle problemer dukker ikke opp før farten øker ytterligere. Alf var ikke på topp i Orkdalen sist, men hadde da vont i venstre skinke. Den er massert og tøyd, og forhåpentligvis helt leget. Ei “lårhøne” kan gå over i løpet av ei uke eller to, en strekk av litt alvorlig karakter, trenger noe lengre tid på healing, la oss håpe det bare var ei “lita lårhøne” ;-) .

Eldjenta har trent veldig fint, og vi er optimistiske på hennes vegne. Det som kan “ødelegge” er viruser og baselusker, veldig dårlig reise, eller maks utur i banen. Nå drar vi avgårde i god tid på søndagen, slik at de får slappe av blir litt kjent med banen alerede søndagen, så går løpene mandagen (starter vel i 12.20 med første løpet). Så får vi håpe *bank i bordet* at viruser og baselusker holder seg laaangt unna oss !!

Ellers har været vært litt sånn “bob-bob”… varmt og fuktig, ikke veldig varmt, men heller ikke sånn 6ºC og pissregn… Jørgen har leid seg stor gravemaskin:

2012-juli29_01

Og gravd fram den gamle veien :-) Hovedveien til Trøen gikk på nedsiden av luftegårene “før i tiden”, men har med tiden grodd gjen. Jørgen skrapa vekk øverste laget med moldjord, og dermed kan hestene spasere på tur uten å bli gjørmete på totelottene sine. Ei grøft ble åpna opp også, for å lede vannet unna :-)

2012-juli30_01

Og så ble det laget litt grøfter for drensrør i luftegården!! Testa ut denne i fjor, og området rundt drensrørene ble betydelig, altså meget (!!) tørrere :-D Så nå blir det lagt ned drensrør ved inngangspartiet, samt enda ei rekke til venstre utenfor bildet, så får vi unna det værste vannet og dermed gjørma i luftegården!!! Herlig :-)))

2012-juli30_02

Her står Eldjenta og Alf og sløver litt. Polo og Utopia er også inne for å tørke litt opp, og slappe av i spona. Eldjenta er nå ferdig med sine “ultraskarpe” intervaller før Dannero, nå skal hun bare ut å kose seg; rideturer i skogen for å bare kjenne på at overskuddet kommer :-) Alf skal få et litt skarpt intervall på torsdagen, ikke hard økt, men oppvarming, og noe få speeder for å se hvordan bakenden fungerer i “varmblods-tempo” ;-)

Og jeg, tja, jeg skal vel bare gå her å bite negler til startlistene i Sverige legge ut Smilefjes som rekker tunge. Annelise

Ingen kommentarer: