onsdag 8. august 2012

Dannero helga :-D

Hjemme igjen, men ikke landet helt enda, etter ei fantastisk flott helg i Dannero! Har gått med sommerfugler i magen og fluer i hodet i lang tid, og kan puste letta ut, for nå er Eldjenta i finalen, og måten hun kvalifiserte seg på var intet mindre enn; helrå !!

2012-5aug-jenta_01

Vi kjørte avgårde fra stallen ca kl 11:00 på søndags formiddag, “bare” en time senere enn planlagt, men vi (jeg;-) planla med god margin, og litt forsinkelsen inngikk i den planen ;-). På gode veier, gjennom Svenske skoger, kjørte vi rett øst i 6 timer, og var framme på Dannero Travbane ca kl 17:00. Ble møtt av kjempetrivelige svensker som fiksa luftegård til Eldjenta og Alfalfa, mens vi tok en svipptur til Vandrerhjemmet for innlogging etc. Etterpå ble det en liten kveldstur, Jørgen og Eldjenta gikk en runde i treningsløypene rundt annlegget, mens Alf sto på boksen sidenav Sterkar og gomla høy.

2012-5aug-jenta_02

Alf roa seg fort i stallen sidenav Sterkar, men Eldjenta var ikke spesielt interessert i å slappe av med Alf flere meter unna!! Vi hadde bestilt boks side om side, men pga vanskelig kabal med to hopper og resten hingster (+ balleløse Alf), ble ikke kabale lagt opp til fordel for Eldjenta. Hun likte ikke å skilles fra sin stallkompis, og roa seg ikke før hingsten vis-a-vis kom inn til kvelds (Myr Faksen). Den andre hoppa; Sjø Lyra, skulle overnatte sidenav Eldjenta, men hun kom ikke før mandag formiddag sammen sin stallkompis Tangen Odin. Men Eldjenta roa seg sammen Myr Faksen tilslutt (heldigvis!!).

2012-5aug-jenta_03
“Titt titt, er du der du også ja mamsen?” knegger Eldjenta ;-)

Vi ble i stallen til leggetid (for to-beinte) i trivelig selskap med lokale svensker samt eierne av Myr Faksen, som faktisk kom helt i fra Harstad (over 100 mil å kjøre på tildels dårlige veier nedover!!).

Alf var førstemann ute på mandagen, start kl 12:37. Bjørn Garberg både varma og kusket, og det ble en “fly’ing” start i det løpet. Første 500 i 11-tempo, og første tusen på 1.14 !! Alf var med på denne åpningen, men havna i 3. par innvendig. Da de kom til oppløpet hadde Alf gått en flott løp, og hadde krefter på lager til sluttspurt, MEN, hesten framfor stoppa så veldig :-(. Alf kom i mål med proppene i og masse krefter spart, på ny pers; 1.15.1 !!! Meget bra, og utrolig synd han ble dratt bakover i feltet rett før mål.

2012-5aug-jenta_04

Eldjenta på sela på, mens Alf ble skritta ned og fikk seg en velfortjent dusj etter løpet. Og på bildet over er det startvognprøve, og Eldjenta er ytterst, bakerst på vingen med Bjørn G. bak, (grønn kusk med knallgul hjelm). Mange som ville opp bak vogna av 3-åringene, og temmelig tragt bak bilen :-)

2012-5aug-jenta_05

Her får jeg referat fra varminga; som bare var prima! Nerver ligger utenpå å “flagrer” til meg nå …hehe!

2012-5aug-jenta_06

SÅ, er det klart for løp og defilering. Bjørn kjører opp bak startbilen, men strekker plutselig ei hånd i været; avbryt starten; punktert hjul! Iiiik, nerver i helspenn. Men Jørgen hadde alt klart, reservehjul og verktøy lå klart. Han sprang avgårde i “Usain Bolt – tempo” ;-) og hjulet ble skifta på rekordtid:

2012-5aug-jenta_07

Dette må nok lappes når vi kommer hjem!

Så er det klart for start igjen!!!…

2012-5aug-jenta_08

Eldjenta har spor 12 ytterst i bakre rekke bak bilden, sideav nr 11 Jervsø Blomster (favoritten i feltet). Eldjenta runder hele feltet med noen “7-mils-kliv”, og er i tet før første sving. Etterhvert kommer nr 11 på utsiden, men ligger rolig første runden, som “bare” går i 1.35 – tempo. Ingen tør å utfordre Eldjenta etter denne kanonstarten. Men på sisterunden kommer de sigende,  Jervsø Blomster, Raska Can m.fl. Bjørn Garberg slipper litt etter for Eldjenta, som får en meget rask siste 1000m, og løper i fra feltet og vinner med 2,5 hestelengder. Overlegen seier på 1.31.6 (som må bety en meget rask siste 1000m). For en utladning! for en seier, helt rå Eldjenta vår :-))

2012-6aug-seiersglis
Bildet over trenger neppe noen kommentar ;-)

Så var det kvalifiseringsheat nr 2 for hoppene, og der vinner jammen meg ei anna Trønderhoppe (nord-trønder!!); Spikra på meget god tid; 1.30.7 !! Og Viggvilja fra Sør-Trøndelag blir nr 5 og er med i finalen hun også. Wow, for en dag!!

Etterpå var det trekking av spor til finalefeltet, som ser slik ut for hoppekriteriet;

2012-5aug-jenta_09

Så ja, om 1 1/2 uke er Eldjenta en av favorittene til å kjempe om 350.000 tusen blanke Svenske kr… Utrolig men sant, vi har en kriteriefinalist Smilefjes med åpen munn.

Hilsen Annelise, (stolt oppdretter, og eier/trener sammen Jørgen Rødt hjerte)

4 kommentarer:

Elisabeth Jensen sa...

Gratulerer så mye gjen. Dette er jo virkelig dette vi jobber for når vi sliter oss gjennom snø,kulde og regnvær.

Så at broren Pondus fikk seier på Leangen også. ;) Er virkelig ett bra slag det der. Skal se dere har en nye stjerna i lillesøsteren.

Synd ikke åpningen kom for Alf.

Annelise Wara sa...

Takk for det :-)) Alt av kuldegrader og høststormer er helt glemt nå ;-) Pondus har vært veldig god i år, så ja, mye gode gener ute å går. Veldig synd at Rigeljenta døde med Moe Odin føllet i magen bare 2 måneder før termin :-( Men vi får være glade for at vi fikk Eldjenta, og bare krysse fingrene for at hun holder seg frisk i høst :-D !!

Ja, veldig synd Alf ble sittende fast, stoppa så veldig den framfor.. men det kommer nye muligheter!

Cecilie A sa...

Åååh, kjempegøy :D Blir en superspennende finale, og ho har jo en god mulighet for å vinne også!

Annelise Wara sa...

Takk igjen, og ja det blir i overkant spennende dette ;-) Eldjenta kommer sikkert til å stille som en av flere favoritter vil jeg tro. Nå gjelder det bare å holde henne frisk, jeg "dør" om jeg hører hester hoste de kommende dagene nå :-S Fikk invitasjon i posten i dag, til Kriteriehelg på Dannero, og det er nok til å sette adrenalinet i kok igjen hos meg ;-) hehe