fredag 3. august 2012

Lister å sånt :-)

Listene til kvalifisering til Svensk kaldblodskriterium har nå ligget ute noen dager, og travpressen har så smått begynt å fatte interesse. Det er som vanlig hingstene, eller åpen klasse, som vies størst oppmerksomhet, spesielt i den norske travpressen. Svenskene har i det minste nevnt hoppene uten å bare ramse opp deltagere, og mener Jan-Olov Perssons duo Järvsö Blomster og Faks Tindra M. må regnes som favoritter, men at det ser relativt åpent ut.

Eldjenta møter Järvsö Blomster i sitt kval.heat, som ser slik ut;

2012-startliste-6aug-jenta_01

Hverken Eldjenta eller den svenske favoritten har fått gode spor, de står som nr 11 og 12.. :-/. Järvsö Blomster har en fordel, står litt lengre inn på vingen, og har to gode hester framfor seg (nr 6 og 7). Begge har gode tider ser ut til å kunne flytte beina sine litt kjapt. Eldjenta må starte bak hest nr 7 eller 8, og på papiret ligner de ikke på “start-katapulter” akkurat. Men Eldjenta er sterk, og godt forberedt, og må nok bruke sporene for å klatre seg framover i feltet. Ellers synes jeg hest nr 3; Raska Can, nr 5; Govilja, samt en av de andre norske; Allesandra (nr 6) ser ut til å være sterke hester i dette heate. Wow, det blir spennende.

Det andre kval.heatet ser slik ut;

2012-startliste-6aug-jenta_02

Der er det hest nr 8; Faks Tindra som er favoritt, også hun har fått et dårlig startspor. To med bedre startspor;  hest nr 4; Mia Mollyn og hest nr 5; Hansens Sophia, står med gode km tider, så det helt klart mange gode hopper blant de 24 som prøver seg. Totalt 12 hester går videre til finalen, og måtte bare Eldjenta klare det Ler så jeg ruller. Og selvsagt med best mulig tid og plassering, det har vel en viss innflytelse på valg av startspor i finalefeltet Straks tilbake.

Alfe-gutten skal jo også gå løp, og reiser ikke over til Dannero som “bare” selskapshest og reisefølge. Slik ser hans løp ut;

2012-startliste-6aug_alf

Kjenner overhode ikke til de svenske konkurrentene, men på papiret har Alf et ok løp. Har vært litt usikker på formen etter Orkdal, men han har trent veldig fint sammen Eldjenta i hennes tempo, og i går fikk han seg en liten “blåser” Remarka, og speeda kjapt ned i 1.14 tempo uten noe som helst problem med bakenden sin Smilefjes med åpen munn. Har sagt tidligere at en eventuel premie er bonus for Alf sin del, og går fremdeles for det utsaget. Men ble litt mere optimistisk etter den flotte blåseren i går, kanskje han er i form igjen gutten og kan hente en pen premie??

Jeg kjenner at det snart nærmer seg avreise til “søta bror” og magen bobler alerede over av sommerfugler… er så masse som MÅ huskes etc… og så mye spenning på gang, at de neste dagene kan bli litt “heite” .. hehe, gammelmærra (les undertegnede) holder på å ta av ja Smilefjes som rekker tunge.

Så tilslutt litt Sunflower-status;

Hun trener fint hos Line, men skal snart komme hjem, og jeg gleeeeeder meg Smilefjes med åpen munn, savner flotte Solsikka vår. Hun har fått intensiv oppfølging med muskulaturen sin av både equiterapeut, akupunktur, laser mm. Line har jobba mye på ridebanen, men å få Solsikka til å senke hodet, bruke ryggen og overlinja (spesielt bakparten) bedre. Line forteller om ei skarp hoppe med egne meninger og bein i nesa, men så ufattelig snill og trivelig alikevel Rødt hjerte. Meget behagelig dame å ha på stall, liker kos og oppmerksomhet, og trener best når hun får gå på KUN ros (nytter ikke med ris til Sunflower….)Litt humørsyk, og trener godt og jobber best når humøret er på topp. Fikk en video av Solsikka i longe forleden dag, jobber veldig bra her synes jeg:

Sånn, da er det ut en liten kosetur med Eldjenta, bare kjenne på at hun er full av overskudd og glede :-))) Ha en fin dag, Annelise

Ingen kommentarer: