tirsdag 21. august 2012

Litt fra Svenske-helga vår :-)

Så er årets finale i Kriteriestoet over, og vi kom hjem med en flott 5.plass på en litt dårlig dag. Eldjenta var ikke helt i toppslag denne dagen, og ble sliten på slutten av løpet. Ante uro allerede på morgenen/formiddagen; det var MYE mere stress i damen enn sist, pga brunst kanskje ?… Ikke så lett å bare være 3 år, brunstig og dele stall med en flokk kanonflotte hingster… tar på kreftene det ;-)

Vi kjørte avgårde lørdags morgen, og hadde med Alfalfa som selskap til Damen. De fungerer fint sammen, og Eldjenta MÅ ha noen med seg på hengeren. Som sist fikk vi slippe hestene i en luftegård etter reisa, gjestfrie Svensker i Dannero !!

2012-dannero-18aug_01

Koser seg godt sammen disse to !

2012-dannero-18aug_02

Etter hestene var fôra og lagt for kvelden, drog vi avgårde på den populære båtturen med Ådalen III.

2012-dannero-18aug_05

Står her sammen med Nadja Jensen og familie og venter på at båten skal legge til. God mat, og veldig dyktig trubadur, etterfulgt av et, tja, nærmest talkshow av Danneros’ Sportsjef; B-O Månsson. En og en ble vi kalt opp og utsatt for et skikkelig “revolver-intervju”, faktisk så heftig at jeg mista munn og mæle . . . hehe. Ikke så ofte jeg kommer til kort med snakketøyet, men jammen ble jeg målbundet gitt ;-). Kapser og deltakerbvis fikk vi også;

2012-dannero-18aug_06

Så trivelig at dette må vi jobbe for å få med oss neste år også (hørte du det Utopia ? ;—))).

Dagen etter starter alvoret, og vi forberedte Eldjenta i samme stall som sist, med stort sett de samme hestene rundt oss også, kjempetrivelig stemning!

2012-dannero-19aug_02

Eldjenta etter varming, og Jørgen har gjort seg klar han også :-) reservehjulet på plass!!

2012-dannero-19aug_08

Like før løp, og det begynner å knyte seg til !! Jeg var mere nervøs før kvalifiseringsløpene faktisk, redd for at “det skulle rote seg til” slik at vi ikke kom med i finalen. Nå var målet nådd, og det var ingenting mere jeg kunne gjøre.

Eldjenta løste som forventet veldig bra fra start, og ledet lenge… så var det slutt på kreftene like før mål. Ufattelig spennende å følge løpet fra sidelinja, kan ikke beskrive, må bare oppleves ;-)

2012-dannero-19aug_10

Spikra “vant nesten”, bare cm unna førsteprisen som ei svensk hoppe tok til 37 i odds!! Trav er trav, ingen har vunnet før løpene er kjørt, og stadig dukker det opp overraskelser.

Så dermed var årets Svenske eventyr over for denne gangen. Må virkelig rose både Dannero og opplegget rundt disse løpene ! 40 mil å kjøre på relativt gode veier (i allefall om en sammenligner med en Oslo-tur), så vi får begynne å studere den Svenske løpsbulletin bedre, tar gjerne turen over til Svenske travbaner igjen.

Eldjenta var mere sliten etter denne turen, sammenlignet med sist, så nå går hun bare på beite å lader til kvalifiseringsløp for det Norske Kriterie. Og, – dermed begynner rotet! DNT får virkelig ha meg unnskyldt, men maken til amatørmessig rot skal en vel leite lenge etter Splitter gal. Kval-løpene var opprinnelig berammet til tirsdag 28 august, i utgangspunktet veldig tett innpå finalene i Dannero. Innmeldingfristen var fredag 17 august 08:00 – 11:00. Telefonkapasiteten er vistnok dårlig, så fristen utvides til mandag 20/8 kl 12:00 (!!). Så, finner de ut at det blir mange løp tirsdagen. Noe de virkelig burde forstått for lenge siden, spesielt på varmblodsfronten! Dermed flyttes alle hoppeløpene for de kalde fram til mandag 27/8. Det kokte i topplokket mitt da jeg oppdager dette… Vi har da virkelig ingen hviledager å miste Trist fjes.

På grunn av dette rotet med telefon kapasitet, endres også villkårene for rangering til kval-løpene. Hestene rangeres etter grunnlag og startpoeng ved innmelding. Opprinnelig fredag kl 11:00, med ble flyttet til mandag 12:00. Dermed inngår plutselig løpsresultater fra Dannero i dette! At de finner seg i det de som IKKE var der å tjente penger? Sånn sett fordel for de som virkelig gjorde det bra i Sverige, men dog, sånn skal det ikke være når det er snakk om et av de mest prestisjefylte løp for våre 3-åringer!!!

Jaja, jeg kan ikke rive av meg håret av den grunn, må bare puste over (telle til 10 osv…), og strengt tatt burde jeg sittet på fingrene mine også Smilefjes som rekker tunge, men nå skal jeg stoppe!

Listene har endelig kommet (ca 19:45 i kveld), og i år er det hele 31 kaldblodshopper meldt, det blir 3 løp, og fire i hvert løp går til den store finalen. Totalt er det 12 hopper som har en tid 1.31.0 eller bedre, snakk om ekstremt bra årgang!! Men mere om dette får komme litt senere :-)

Annelise

Ingen kommentarer: