fredag 31. august 2012

Så blir det klasseløpshelg :-)

Mandag morgen drog reiste vi til Bjerkebanen med transporten til Magne Olsen, og hadde som mål å kvalifisere Eldjenta til finalen. Og det klarte vi :-)) Hurra! Siden Eldjenta hadde spor 10 bak bilen, hadde Bjørn Gargberg lagt opp til et ryggløp denne gangen. Vel, det skar seg! Så lovende ut i første sving, Wik Ida tok tet, Sjø Lyra la seg i hennes rygg, Våler Oda og Eldjenta var på vei til første og andre par utvendig. MEN, så styrer Cato Antonsen Våler Oda ned i 3.par innvendig, og Bjørn har ikke noe valg, han må gå i “dødens” (utvendig for leder) med Eldjenta.

Akk ja, Cato A. ville åpenbart ikke kjøre Våler Oda i “dødens”, og det felte nok dem, hun satt fast innvendig over mål og kom ikke til finalen. Eldjenta måtte dermed gå den tunge veien utfor Wik Ida, og Bjørn slet med ei STRI hoppe. Måtte holde veldig igjen, og var ikke langt unna å “dra lufta ut av” Eldjenta, så at det hold til mål var nesten et under (eller Eldjenta er sterk som få ;-) hehe.

Kriteriekval Bjerke 27aug 2012, 4.plass til Eldjenta

Men, nå har vi nådd nok et mål; Årets andre Kriteriefinale og Klasseløpshelg på Bjerke! Det er STORT!! Jeg tror faktisk det bare er 3 trønderhester i aksjon i Søndagens finaler for Kriterie og Derby; Eldjenta (travkriterium hopperavd.), samt Jærvsørappa til Jomar Blekkan (hoppe Derby) og Juliano Rags til Noralf P. Brækken (derbyfinale åpen klasse).

I de tre kval. løpene for hoppekriterie, hadde jeg krysset av fire - fem hester i hver løp, som meget aktuelle til finalen, og det stemte nesten, de fleste jeg hadde “fryktet” kom til finalen. Ei hadde jeg ikke forutsett; Troll Sindy som Eirik Høitomt kjørte, hang med i det voldsomme tempo Tema satt opp i første løp, og kvalifiserte seg. Noen favoritter røk ut, bl. a Spikra. Hun var stor favoritt, men la inn to galopper, og da var det over. Veldig synd for oss Trøndere, skulle gjerne hatt med Spikra i finalen. Også Järvsö Blomster missa finalebiletten, etter et løp i “dødens”, der var det tomt for krefter før mål, og hun klarte “bare” en 5.plass. Heller ikke den lynraske hoppa Lidå Ø.K. til Bernt Øksenvad kom seg til finalen, samt tidligere nevnte Våler Oda.

Men, Eldjenta er med, og det er det viktigste for oss. Hun har bare slappa av etter løpet og reisa, og er full av liv og røre igjen. I dag skal vi ut å kjøre et tur, og skal gjøre som vi har fått beskjed om av Bjørn; trene på å dra ørehette m/propper… Smilefjes med åpen munn. Han vil ha ørehetter MED propper på i finalen, dobbel demping i tilfelle hun blir stri!, men så må jo denne hetta m/propper av før oppløp, og det skal vi trene på fram til finalen. Så naboer mm ;-) om vi kommer kjørende med knallgule (må jo ha samme farge som Bjørn sin gule hjelm) ørehetter, så er det ikke fare på ferde :-) hehe. Vi bare trener til finalen :-))

Men før Klasseløpshelgen på Bjerke (7 – 9 september), skal lille W.M. Utopia ut å gå mønstringsløp, det skjer alerede på mandagen, så jeg har mange grunner til å bite av meg neglene i dagene som kommer ;-)

Annelise

Ingen kommentarer: