onsdag 12. september 2012

Travsport tre dager til ende :-)

Nå begynner jeg så smått å komme meg etter Klasseløpshelg på Bjerke, etterfulgt av hverdagstrav på Leangen “dagen derpå” ;-) Litt sliten? JA! men det var det jammen meg verdt også!

For å starte med Bjerketuren; det var en opplevelse! Rett og slett, veldig veldig morro, og en smule travelt å være med på! Vi kjørte avgårde lørdag morgen, med Sunflower og Eldjenta på hengeren. Reisa nedover gikk greit, vi ankom banen akkurat i det Syvertsen transport skulle til å lesse hest, og Sunflower ble lastet om for å reise videre til Gislerød Rehab. Eldjenta ble denne gangen stallet opp i Stall 5, en av de gamle stallene på Bjerke, og det var deilig; stille og rolig der. Mens Jørgen ordet til kveldstell og fôring, tok jeg turen innom Auksjonsteltet. Den fikk sett “live” for første gang, og NEI, jeg handlet ikke hest, selv om mange gikk for en svært billig penge ;-).

Søndag morgen startet vi tidlig ut, Jørgen fôra frokost, mens jeg prøvde å roe nervene… ingen enkel sak ;-) Eldjenta slo seg godt tilro i Stall 5, og jeg kunne puste litt letta ut; endelig ro over mærra før løp :-D.

Men så skal vi snart i ilden!

2012-09sept-Eldjenta_01

Eldjenta er klar for varming, og alt ser fint ut.

2012-09sept-Eldjenta_02

Over; en dypt konsentrert kusk gjør seg klar til defilering, de presenteres en og en i slike storløp, bare for å “pirre” mine nerver til bristepunktet ;-) Etter defilering starter litt “drama”, en hest blir bortvist av baneveterinær (Alessandra). Det var forsåvidt ok, hun travet ikke pent, ble også rapportert i kval.løpet, en grei avgjørelse. Så får Wik Ida problem med utstyr, og må ned i stallen og skifte sulky. Da tikker minuttene laaaangsomt, og jeg vet ikke riktig hvordan jeg skal “overleve” hehe:

2012-09sept-Eldjenta_03
Over; en smuuuule nervøs Annelise ;-)

2012-09sept-Eldjenta_04

Skuer utover de som tusler rundt å venter på å få starte.. Og Ja, litt andre omgivelser rundt Bjerkebanen enn jeg er vant til fra lokalbanen på Remarka Smilefjes som blunker.

Men så er alle-mann-alle på plass, og starten går!

2012-09sept-Eldjenta_05

Eldjenta piler til tet fra spor 7 bak bilen, og jeg sitter på sidelinjen og ser hesten vår lede Kriteriefinalen til det er igjen drøye 100m…. sukk! Kusk GV Gundersen bak storfavoritten Tema sa etter løpet at han var sikker på å forsvare spor 1, men ble overfløyet av Eldjenta og dermed var det over for hans del. Hadde han lest det jeg fortalte TGN før løpet, at mærra vår speeder i 19-tempo over kortere distanser, burde han blitt mere usikker ;-) Hun storma til tet fra spor 12 i Dannero, Eldjenta tar tet nesten uansett spor!

Uansett, Bjørn G. satt i tet og venta på Tema, han hadde nok sluppet teten for henne, men hun kom aldri. I stedet ble han presset av Eirik Høitomt sin hest, men den ville han ikke gi tet til (riktig vurdert, for hun gav seg mye tidligere enn Eldjenta). Første 500m gikk etter 23.7, og første 1000m på 27.4, alt for fort med fasit i hånd!

Mesterkusken Vidar Hop forsto at en slik åpning for Eldjenta kom til å gi henne melkesyre på slutten, så han trengte ikke “bry seg om henne”. Hans oppgave ble dermed KUN å passe på Tema, noe han klarte etter oppskrift fra læreboka og vel så det! Dermed vant han som han ville med en god Wik Ida, som fikk “smør-reise” i 3.par utvendig. Tema fikk åpning for seint, og nådde “bare” fram til 2.plassen. Jeg tror nok Tema hadde slått Wik Ida med tidligere åpning, men trav er like mye taktikk og posisjoner, og i finalen felte det både Eldjenta og Tema.

Vi er uansett meget godt fornøyd med Eldjenta sin innsats. Vil tro INGEN tør å undervurdere henne i starten mere ;-) og Damen vår kommer nok sterkere tilbake senere :-)) To Kriteriefinaler har hun gått, en 5.plass og en 6.plass, det betyr jo at hun er blandt de aller beste 3-årshoppene i landet. Det hadde vi ikke engang turd å drømme om for 3 år siden (eller, drømme og drømme hehehe, de fleste drømmer vel som slikt, men å tørre å håpe på det er noe annet ;-).

2012-Norsk-Travkriterium-Eldjenta

Etter en spennende og flott helg på Bjerke, setter vi nesa nordover, og er hjemme litt over midtnatt. Og om noen få timer, venter hverdagstrav på Leangen.

Godkjent mønstringsløp og brutt løp:

Ble fasit for mandagen. Utopia skulle først ut, og jeg varmer og kjører mønstringsløp selv. Blir en smule skuffet over baneforholdene på Leangen.. Trist fjes, det er oppholdsvær og sol, jeg forventer fast og fin bane, men blir møtt av noe som minner mere om bunnen i en ridehall Splitter gal. Det er kjørt på ny sand, masse ny sand, og det er løst og uten feste. Æsj, *liker ikke* !! for å bruke Facebook-språk! Men vi kommer oss gjennom til Godkjent, så da er begge obligatoriske mønstringsløpene unnagjort, og det er jo deilig :-) . Tiden ble ikke mye å skryte av, men hun streva med travet i denne løsa sanda, og la inn et par galopper underveis. Mange klarte ikke kravet, så vi får være fornøyde med godkjent!

2012_mønstringsløp-10sept_0

På vei ut av banen etetr godkjent løp :-)

2012_mønstringsløp-10sept_1

OG her får Utopia velfortjent ros av Line !

Alfalfa måtte bryte løpet sitt, han “gikk på rulle” hele veien, og var ikke kurrant. Han har muligens vært borti seg for han var litt varm og hadde et lite sår på innsiden av “pipa” V framfot. Håper det bare er en “blå-kul” og at det leges raskt og uten komplikasjoner. Alf sine galopper må nok tilskrives “vont”, for han hadde nok tålt den løse banen. Og bare for å følge opp dette; sjekk 3-årsløpet!! hele 5 tre-åringer diskes for galopp, jeg tror unghestene streva voldsomt i den løsa sanda !! Håper på bedre bane neste tur til Leangen :-)

Annelise

Ingen kommentarer: