torsdag 4. oktober 2012

Hvil i fred kjære Polo Sunshine :’(

Så er det over, Line sin bestevenn siden 2005 har vandret til de evige gressganger. Hvil i fred kjære Polo, du var så høyt elsket, og vil aldri bli glemt.

IMG_0600 

Line kjøpte Polo for konfirmasjonspenger i 2005, og siden har gutten vært høyt elsket og Lines aller beste hestevenn. Etter tre flotte år sammen, begynte Line på Rytterlinja, Melhus Videregående, og ble Polo solgt, til fordel for en større spranghest; Yellow Fellow. Men det ble aldri den samme kjemien mellom Line og Yellow. Da Line var ferdig med hestelinja på videregående, og Polo ble annonsert til salgs, var hun snar; hun kjøpte tilbake sin store kjærlighet, og Yellow flyttet til en sprangrytter lengre sør i landet.

Her er gjennforeningen et faktum, og lykke er stor. Den skulle imidlertid bli relativt kortvarg. Planene om å gi Polo verdens beste liv som pensjonist og ridehest/hobbyhest “resten av livet”, endte dessverre så brutalt tirsdag 2 oktober 2012.

Med hånda på hjerte, må vi innrømme det ikke kom som et sjokk, for Polo har vært mye syk det siste året. Han har slitt med en tilbakevennede kolikk, som må ha hatt rot i noe alvorlig feil i fordøyelsess-systemet.

2011-polo5des_01

Over: et bilde fra vinteren i fjor, en gassfylt Polo må ut å longeres midt på natta for å få systemet i gang igjen. Hvor mange veterinærbesøk vi har hatt det siste året har vi mistet tellingen på, men det har vært mange. Polo pådrog seg en alvorlig blindtarm kollaps i vinter, som han har slitt med siden. Det resulterte i dårlig fordøyelse og mye gass. Mot alle odds overlevde Polo vinteren, og kom hjem på beite i sommer, for å få en total “reesett” av systemet. Han var helt symtomfri på beite, helt fin i 7 uker, den lengste perioden uten gass i løpet av et knapt år. Så startet probleme igjen da han flyttet tilbake på stall og skulle over på høy.

Hva som hadde sviktet i Polo sitt system får vi ikke svar på. Han ble veldig syk tirsdags morgen i 10:00 – 11:00 tiden. Fikk full behandling av veterinær, men svarte veldig dårlig på dette (mot normalt). Ca kl 14:00 måtte han avlives, han var for dårlig til å fraktes, så noen fullstendig obuksjon var ikke mulig. Men veterinær på stedet konstanterte tarmslyng, og da var det ingen vei utenom Trist fjes.

Vi skulle jo gjerne ha vist HVORFOR systemet til Polo ikke fungerte som det skulle, han tålte beite og gress, men ikke annen mat. At kolikk kan utvikle seg til tarmslyng er ikke uvanlig, og dette var vi på en måte litt forberedt på. MEN, når det er et faktum, kommer det alikevel som et sjokk, og da går det fryktelig fort. Line stakkar har misten sin aller beste hjertevenn, og sorgen/savnet er stort. Hvil i fred kjære Polo, du vil aldri bli glemt Rødt hjerte.

Annelise

1 kommentar:

Inga sa...

Ja, det var en trist beskjed å få når Ingunn fortalte meg at Polo var død. Vi hadde Polo i litt over 3 år og det var jo en hest til å bli veldig glad i.
Skjønner det må være ekstra tøft for Line. Vet jo hvor glad hun var i han. Dette var jo ikke med i planene.

Når vi bestemte oss for å selge Polo var vi i familien veldig glad for at det var Line som kjøpte han for da visste vi at han fikk det godt.

Det var trist med de helseplagene han hadde på slutten og at han ikke fikk nyte sin pensjonisttilværelse.