tirsdag 23. oktober 2012

Mentor Vingle-kar på jobb igjen ;-)

2012-okt22-faksa-tur_01

Nytt oppdrag på gang for gammel vallak’en igjen; ut å lære Lill Faksa Beistadgrenda’s ABC :-) Nå har hun riktignok vært i vogn noen ganger i vår, men vi begynner på “scratsj” igjen vi, nytt sted og noen måneder siden. Hun får være med på tamp noen runder før vi setter henne i vogn og kjører turen. Blessen har med stor suksess temt både Eldjenta og Utopia på denne måten, og han liker å være litt til nytte Vingle-kar ;-) så vi fortsetter slik vi har gjort med de andre unge hoppene.

Og bare for ordens skyld, slagreima er ikke myntet på Blessen altså, den sitter fast i vogna den, siden jeg stort sett er ute å kjører unge mærrer. Går fortere å kneppe den fast i sæla til Blessen, enn ta den av vogna Smilefjes som rekker tunge.

2012-okt22-faksa-tur_02

Og i dag fikk vi faktisk en liten utfordring på turen, som ikke akkurat satte nervene i helspenn akkurat ..hehe. På vei ned i Hjelpdalen måtte vi forbi en gedigen traktor m/traktorhenger og x antall rundballer på. En ku-bonde som henta sine rundballer. Han hadde parkert doningen sin i veikanten, og vi hadde akkurat nok plass til å komme forbi. Hverken Blessen eller Lill Faksa syntes det var spesielt skummelt, så hun ser ut til å være ei rimelig trygg og kald frøken.

I går kveld fikk hun på seg et par framsko også, sto som ei gammelmærr mens Jørgen skodde, veldig ok :-)) Siden de unge normalt er en smule utolmodige, pleier vi bare sko to bein i slengen til de yngste. Nå var hun så grei lille “Fakse-mora”, så det hadde sikkert gått greit å få på baksko i samme slengen. Men nå har hun i allfall fått på framsko, uten noe som helst protester, så da tar vi bakskoene om et par dager :-)

Alfalfa er meldt til løp neste mandag, så nå venter jeg spent på listene, og håper gutten kommer med, han er jo i form !! :-)

Annelise

Ingen kommentarer: