lørdag 20. oktober 2012

To nye Damer :-)

Har funnet veien til flokken vår :-) Dvs den ene av dem holder hus på Øysand, Line har fylt den tomme boksen etter Polo Sunshine. Og jeg har vært en tur i Skaun å henta ei åringshoppe :-) Jørgen og jeg mangla strengt tatt det, men nå er stallen komplett, og vi har et nytt framtidshåp å jobbe med ;-)

Kildegaards Carina:

2012-carina10okt_01

Er ei 7 år gammel Welsh Cob sek. D hoppe, faktisk søskenbarnet til Polo (eller siden fedrene er helbrødre, er de mere halvsøsken i blodet). Hun er relativt lita, noe rund:

2012-carina10okt_02

og trenger noe trening for å finne formen igjen. Meget snill og trygg frøken, og så langt et trivelig bekjentskap, selv om tomrommet etter Polo knapt lar seg fylle <3.

Lill Faksa:

Er mitt og Jørgen sitt nye prosjekt, og er akkurat en slik type hest jeg elsker å jobbe med; ung kaldblodshoppe :-)

2012-okt18-lill_02

Her har hun nettopp ankommet Trøen, og er ute i luftegården for forste gang. Hun er ganske stor (152 cm manken, 154 cm på baken), høgstilt og langbeint. Meget godt gemytt, og rett og slett ei trivelig hoppe. Stamtavla er full av snadder ;-) Pappa’n er Stjerne Faks, sønn av Järvsöfaks (SE), verdens beste kaldblodshest kort og godt, og Eliteavlshoppa; Vinter Stjerna (etter Atom Vinter og nok ei eliteavlshoppe; Rappstjerna), han har med andre ord sine gener i orden! Mamma’n til Lill Faksa er Spike Lill, og ja, hun er etter Spikeld, som er også pappa’n til Utopia. Spike Lill var en lovende traver, men ble tatt noe hardt og “det stoppa seg”. Trøndermøy at mor til Spike Lill, hun har også sine gener i orden da hun er etter en av mine “gamle favoritter”; Lyngsvarten, som har levert i avlsboksen og han utmerker seg som en kanon morfar! (Bl.a. til Moe Odin, verdens nest beste traver ;-) hehe, med flere. Så i denne hoppe er minst to av mine tre kriterier ivaretatt; GOD stamme og GODT eksteriør på avkom. Mitt tredje kriterie er GODE egenprestasjoner på mor mangler strengt tatt her, men det finnes gode grunner for at mora ble tatt ut av travet og ikke fikk vist fram sin kapasitet.

2012-okt18-lill_06
Pent hode på Lill Faksa :-)

2012-okt19-faksa_02

Ny venninne har hun fått seg også, her sammen Utopia (2-år og litt mindre gitt :-) på ridebanen.

2012-okt19-faksa_03

Ikke noe problem å finne tonen på de to små-jentene her :-). Skal bruke første uka nå til å bli litt kjent, få på sko, så blir det kjøretrening i vinter for begge de to småpia.

Sånn, da var det hestertrim i nydelig høstvær på dagsorden :-)

Annelise

Ingen kommentarer: