mandag 26. november 2012

Kjøretur med Solsikka :-)

Det er en stund siden jeg har kjørt Sunflower så det var jammen godt å sette seg bak denne hesterumpa igjen ;-). Etter at hun kom hjem fra Gislerød Rehab, har mitt treningsbidrag til Solsikka vært rideturer og longering. Jørgen har vært ute å kjørt og enn så lenge foregår det stort sett kun i skritt!

2012-nov-sun_01

Treningen av damen nå er veldig variert, vi er på “linjegym-stadiet” faktisk Smilefjes som blunker. Dvs vi prøver å trene så variert som mulig, slik at hun ikke “trener seg” skeiv og skakk igjen. Hun er ekstremt høyresterk, og har i tillegg vært skada i venstre skinke, og lagt seg til “unoter” i måter å bevege seg på. Når damen i tillegg har MANGE egne meninger, og meningers mot!! …så må vi bruke “kvinnelist” for å få denne Damen til å bevege seg mere riktig og sundt!!

Vi varierer med det meste, ridetrening i terreng, i bakker, på ridebane, longering,  gå-tur i marka, skrittetur i vogn på flat mark og i bakker. Det ser ut til at hun trives med det, og har lyst til å gi litt mere gass enn hun får lov til. Hun er motivert for jogg og mere trim, men får kun lov når hun beveger seg riktig (dvs senker hodet og blir lang og flat i formen, og bruker bakparten skikkelig!!). Dette ser ut til å fungere, og hun viser i grunnen store framskritt fra gang til gang.

2012-nov-sun_02

Muskulært har hun slitt med både kryss og bog, så jeg har på varmt kjøreteppe for å hindre at det blir kald over baken. Hun liker å bli dullet med, og er blitt så utrolig behagelig og snill! Sleit jo en smuuule med “pubertets-nykker” og egne meninger det første året, men vi har kommet til enighet om hvem som er sjefen, og så lenge det ikke finnes rom for tvil der i gården, er hun bare blid og glad (og snill og grei :-).

I dag er det vårt “hjemmelagde fyrverkeri” (les: Eldjenta) og Lill Faksa som skal få trimmet seg litt. Eldjenta er i gang igjen, og om enn noe tung i kroppen; så svært lett i topplokket…! Lill Faksa er BARE snill og grei, og trener annenhver dag ca i bakkene rundt stallen. Snøen har smelta, og det er barfrost nå. Ikke det beste underlaget å trene hest på, men litt bedre enn regn og gjørme!

Annelise

Ingen kommentarer: