torsdag 15. november 2012

Lill Faksa i trening :-)

Sånn, da har hun vært på sin første kjøretur i Hjelpdalen, og vi er i gang ! Trening har hun fått som håndhest med Vinge Blessen og Eldjenta, men nå er det trening på egen hånd som gjelder for Lill Faksa !

Tok en runde til fots først:

2012-nov13-faksa_01

Tømkjørte den runden hun skal ut å kjøre alene, og det gikk aldeles utmerket. Hun er så snill og grei, at det er en fryd! Jeg må nok en gang si; er glad Eldjenta “kom først” !! Hadde jeg fått henne etter både Utopia og Lill Faksa, ville gemyttet til Eldjenta kommet som et sjokk på meg!! Nå var jeg heldigvis forberedt på litt heftig gemytt den gangen Eldjenta kom, men at de unge damene som har ankommet stallen etter henne skulle være sååå veldig lette og snille og ha med å gjøre, hadde jeg ikke drømt om :-)

I går kjørte vi løypa for første gang:

2012-nov14-faksa_01

Tusla avgårde som en “gammelmærr”, men fikk et bitte lite hyss ved den lille snø-klatten i ved krysset der framme, den ligna vel på en ulv, så vi måtte hoppe litt. Slagreim er obligatorisk for unghest, og etter et par jump fant hun ut at det ikke var noe farlig, bare å tusle forbi :-)

2012-nov14-faksa_02

Resten av turen gikk helt fint, snill og grei. Går med en godt overtramp i skritt, og fint/aktivt tempo. Skal ut å gå mange runder nå, før vi så smått legger inn litt jogg på flatene. Bakkene skal hun gå en god stund enda, må få på litt mere styrke i baken før hun jogger like lett som Utopia opp! Nå ble Utopia veldig raskt sterk, og jogga lett opp bakkene, men hun er lita og tett, helt annen type enn Eldjenta og Lill Faksa. Eldjenta hadde behov for mye mere “gå-trening” i bakkene for de kunne jogges enn Utopia, regner nesten med Lill Faksa er mere lik Eldjenta der, enn Utopia.

Uansett, “jomfruturen” i Hjelpdalen er unnagjort, hun huska godt sine kunster hun lærte i Skaun før beiteslipp, godt innkjørt, ikke noe problem for Lill Faksa !! :-)

Alfalfa noe slakk også ?

Uten at vi vet hvorfor. Han var ikke på hugget på mandagen, men kom alikevel inn på en noe bedre plass enn tippa ;-) Altså; han var ikke sist i mål, 2.hest utenom premie. Usikker på hvorfor han var litt “slakk”, han er en fintfølende herremann, som ikke skal ha noen som hest “vonter” for å prestere, så det trenger ikke være store saken. Får håpe han finner formen fort igjen, så vi kan lese bulletin og finne nytt løp.

I dag skal Sunflower ut å jobbe bittelitt :-) Har enda ikke vært i vogn hjemme, tar det pent og denne gangen skal vi IKKE forsere noe som helst, her skal vi gå saaaakte fram!

Annelise

Ingen kommentarer: