mandag 12. november 2012

Vinterferie for Eldjenta !

Og den har hun alerede starta på, begynte på den i siste sving på Biri, akkkurat DA fant hun ut at nå er det ferie…

Så dermed kom første “smultringen” og det endte uplassert på Biri. I følge kusken sitter problemet i hodet, hun stoppa, ville ikke mere rett og slett. Men selvsagt, det er vel flere faktorer som spiller inn. I etterpå-klokskapens navn, må vi selvsagt bare ærkjenne at løpssessongen ble for lang for Jenta vår. Og denne lærdommen får vi bare ta med oss til senere. Nå vet man jo ikke hvor langt disse 3-åringene kan nå, når de blomstrer i banen og viser talent. At Eldjenta ble så god at hun skulle komme med, og gå ALLE storfinaler i sommer/høst var i overkant av det vi hadde drømt om på forhånd, og hadde vi vist det vi vet i dag, hadde vi hatt litt is i magen og venta litt med å sende henne ut i løp. Hoppa over de 2-3 første løpene, for så å “bare ta kremen”. Men vi ante ikke at hun skulle bli så god, og hevde seg slik mot resten av årgangstoppene i sin klasse :-)

Men nå blir det en velfortjent ferie for Eldjenta, hun har tjente knappe 183.000,- i år, beste notering er 29.3, så hun har vært RÅ og meget flink !! Det blir 14 dagers latmannsliv nå, så håper jeg vi får litt snø, og det blir mange fine rideturer i marka !

Banen på Biri var “i oppløsning” på lørdagen, gikk fra en kuldeperiode og minus 8 grader, til 5 – 6 plussgrader og regn, og dermed gikk “banen opp i liminga”. Gyselige forhold, og likt for alle selvsagt, MEN – det er forskjell på hestene hvordan de takler dette gjørmehavet. Eldjenta er stor, kraftig og tung, har en langt steg, og slet veeeeeldig på denne banen. Vinneren; Wik Ida, samt Arien på 2.plass er små, edle og lette typer, de spurta avgårde i søla på lette bein.

Eldjenta er på mange måter en komplett traver! Er ekstremt speedig, er stor og sterk, men har en gedigen akilleshær; psyken. Den er spesiel, og det er ei håndfull mærr og vel så det. Noen ganger skulle man tro hun lever med et vepsebol i hodet, det koker… Boksvandrer er hun også, ikke hjemme, for da er hun ute, men på reise. Hun strever med å slappe av på bortebane, eller, hun er ikke i nærheten av å finne roen, ikke en gang ETTER løp. Nytter ikke sette henne nydusjet på boks med høy og vann, hun river boksen…. :-/ Så dette er nok med på å tappe henne for krefter, og slite henne ut mentalt. Men nå blir det ferie, og mye trening etterpå i skogen, under sal eller framfor vogn, og vi får se om vi ikke finner igjen gnisten og hummøret, slik at hun kommer godt rustet ut til ny sessong til våren :-)

Uansett, her er løpet fra gjørmehavet;

 

Sunflower hjemme igjen :-)

Så – har vi hentet hjem Solsikka vår :-) Hun kom med tranport til Biri, og fikk følge med Eldjenta hjem. Det var nok godt å komme hjem tror jeg, hun viste glede over å treffe Eldjenta igjen, og gikk inn i stallen som Dronning vel hjemme noe over midtnatt lørdag.

2012-11nov-hjemme_01

Borte bra, men hjemme best! Ingen tvil for Solsikka. Hun var i fint hold, og så i grunnen godt ut. Jørgen fikk skodd henne om i går, og gikk en tur med henne, og hun beveger seg veldig bra, kommet et godt stykke på vei uten tvil, men det er nok en del å gå på enda. Nå blir det rolig opptrening som gjelder, styrking av den svake (venstre) siden, og det blir grunntrening fra bunnen av nå.

2012-11nov-tur_01

Ettermiddags tur i skogen, trim for både Jørgen og Solsikka :-) Snøen har smelta, og jeg savner den. Det er mørkt og skittent ute nå, jeg savner snøen, lyset, og ønsker gjørme dit pepper’n gror…!

Jaja, i dag skal Alf ut å forsvare familien ære på banen Smilefjes som blunker. Men han har det i grunnen greit gutten, for det hviler ikke noe prestasjonskrav på guttens skuldre i kveld. Det er et tøft løp, mange gode hester, og klarer han premieplass i dag har vi all grunn til å være godt fornøyd! Men nå, skal unghoppene trimmes først !

Annelise

Ingen kommentarer: