lørdag 26. januar 2013

Høytrykk til besvær … ;-)

En tittel jeg strengt tatt aldri trodde jeg skulle bruke ..*fnis*. Jeg både liker og tåler tørt og kaldt vintervær, for ikke å snakke om stabilt høytrykk sommerstid (leeeng siden sist dessverre….). Men i år er det knapt snø, kanskje 3 cm, og da skaper denne kuldeperioden både positive og negative sider.

2013-jan22-faksa_01

Vist er det vakkert :-) Og nedi dalen bak Beistadmoen er det litt snø og kjøre på også. Men dette er også et resultat av kulden:

2013-jan23-vannprosjekt

Kulden har tatt vannet, ikke inne i stallen, men ute! Tæla går så dypt, at vannrørene er speika, ikke bare inn til fjøset, men også kvithuset, noe ingen kan huske har skjedd før !!. Men jeg er gift med Mr. Fixit ..hehe, og her er Jørgen i gang med sitt “vannprosjekt januar 2013”. Fyller opp en tank, parkerer den ved stalldøra, og kobler tanken til “Frostguard” – en 6m lang varmekabel som er stappa i tanken. DET FUNKER!! så vi har da vann, ikke i krana inne i stallen, men rett utenfor. Var litt spent på at “hele” 72watt var nok til å holde tanken frostfri, og ja, den tåler i allefall 10 speik. Kryper de blå litt lengre ned, får vi pakke tanken inn i vintermatter fra Glava, da berger vi nok.

Sånn, da var det problemet løst, og vi trener videre :)

Alfalfa har foresten gått løp, og kom hjem med en “smultring i raden”. Han var ukurrant, og etter vi fikk sett på video fra løpet tror vi det sitter i muskler/bekkenparti. Han har “stål i bein og armer”, sjelden god beinhelse, så halt er han ikke. Han jumper med bakparten, og trenger en Osteopat til å knekke han opp (hørte du det Trude :-) mulig låsning i bekken på gang…!

2013-jan21-alf_01

Her går Alf ute å lader opp til travløp sammen resten av flokken:

2013-jan21-alf_02

Dette er jo helt klart den positive effekten av stabilt høytrykk og lite snø :-) De storkoser seg ute flokken, og de vil jo ikke inn til natta. Oppfører seg som en gjeng tenåringer når vi kaller inn troppene til “leggetid” ! Med fri tilgang til mat og vann, stille og kaldt vær, så lever de jammen godt ute på beite. Ingen har det travelt med å komme inn til natta, i går la vi flokken kl 23:00 faktisk..

En annen stor fordel med dette været her jo dette:

2013-jan24_uto_01

Vi har aldeles prima treningsforhold. Her er Utopia på vei ned til Møssjøen, rakstrekke på 1300m bare 10min fra stalldøra, kan det bli bedre ??

2013-jan24_uto_02

Her der det intervaller på gang, og bedre treningsforhold kan en ikke få. I tillegg er marka “botnspeika”, og jeg kan ri “overalt”, for en vinter! En skal ikke klage (selv om vannet har speika!) :-)

Men, da er det slutt på dagens morgenkaffe, og det er hestetrim på dagsorden :-) Ha en flott helg!

Annelise

Ingen kommentarer: