søndag 20. januar 2013

Vi koser oss i kulden :-)

 

2013-jan16-beite_01

Etter et lite opphold i luftegårdene under mildværet i starten på januar, fikk flokken ut på “beite” igjen når det frøs på. De satte pris på det, god plass og røre seg på, trær å gnage på og sol :-D.

2013-jan16-beite_02

Så lenge de har fri tilgang til mat og vann, samt slipper regn og vind, nyter de livet der ute. Har problemer med å få dem inn til natta, må ut å “fange hest”, ingen står ved grinda og trykker slik de gjør i ruskevær! 10 dager med sammenhengende speik og kulde; høytrykk (hvorfor har vi ikke slike stabile høytrykk om sommeren ??) er toppen i januar :-).

Når det gjelder trening, må vi ta de forholdene vi har, og så lenge veiene er harde som betong, får vi legge trimmen andre steder. Det har blitt noen flotte markaturer, hvor nye terreng er utforsket. Nå som myrer etc er helt dunderspekt, kommer vi oss til områder vi normalt ikke har tilgang til sommerstid. Har vært på lange turer med både Alf, Sunflower og Eldjenta, ridd over til Bjørbakken og Berrihytta! Fantastiske turer, her er et par slideshow/video:

Over; Alf og jeg red over til Bjørkbakken :-)

Mens Sunflower og jeg tok turen til Berrihytta. Eldjenta har også vært ute på langtur, men da hadde mor flatt batteri på kamera ;-)

De to småjentene som ikke trener under sal enda, har også fått litt “offroad-turer” nedi “dypet” bak Beistadmoen:

2013-jan19-faksa_01

Blir litt alternativt for de to også, får trekke vogna i marka de, der traktor har kjørt opp spor. Er snø og greit underlag der, slik at de slipper og gå så mye på de harde bilveiene. Lillfaksa har stort sett skritta rundt og trent styrke hittil, men i går slapp jeg litt etter og lot henne strekke “på labbene” og jammen er det fint steg i henne :-). Hun blir nok ikke linjetraver slik Eldjenta er, så konturene av ei som bredder ut og har flott bakbeins-aksjon (mere som bestefar Jërvsöfaks kanskje ?? ;-) hehe.

Sunflower og Utopia får trene på lokalbanen sammen Jørgen i helga, og neste helg kan de hende de to får seg ei økt sammen på banen. Sunflower går vi rolig fram med, men nå er hun klar for å jobbe i “kaldblods – treårs – mærr – tempo” ;-).

Lill Faksa er enda i grunntrening, så banearbeid får vente litt, og de første øktenen får hun ta sammen gamle gode Vinge Blessen, han skal være mentor for henne også, siden han gjorde så god en jobb med Eldjenta og Utopia :-)

Sånn, hestetrim på dagsorden – Annelise :-)

Ingen kommentarer: