tirsdag 26. februar 2013

Første gangen for begge småjentene i går :-)

Jepp, i strålende solskinn gikk Lill Faksa på tur helt ned til E14 alene for første gang, og Utopia fikk på sal og kjærringa for aller første gang :-). Begge klarte dagens utfordring med glans, og selv strålte jeg om kapp med sola :-D.

Startet dagen i går med Lill Faksa, skulle ut å kjøre “bakketrening”, og før vi viste ordet av det, hadde vi tusla helt ned til Flata. Lill Faksa har til nå bare gått i bakkene rundt Trøen, eller på Møssjøen, men i går utvidet vi horisonten en smule. Hun oppførte seg pent, og trippa avgårde med stor iver, og jogga bakkene opp som en “gammel-hest”.

2013feb-lillfaksa1

Her har vi snudd ved E14, og er på vei oppover igjen. Snakk om flink jente!!

Så var det Utopia sin tur. Hun strever litt med steget sitt for tiden, har jo vist kun linjetrav så langt, noe som har overraska meg litt, da hun er så veldig lik storebroren (Vinge Blessen) i kroppen, så jeg regna med hun kom til å “bredde” ut slik som storebror gjør. Det har ikke vært antydning til det så langt, men farten øker sakte med sikkert, til nå! Det er ikke lengre mulig å trave hurtigere “på linje” for Utopia; og da vil hun jukse … (trave ‘hoin’ som noen kaller det her oppe ;-). Dermed er det bare en løsning på det; STYRKETRENING i bøtter og spann. Skal hun klare steget sitt, er det bare det som gjelder.

Også Lill Faksa har samme steg (bakbeins aksjon), men der var det så veldig tydelig, kom til synes “problemet” i lav fart. Utopia må bikke 2-min.tempo før hun begynner å “vri” bakparten, og vi trener sjelden i hurtig tempo. Så da fant vi ut Jørgen og jeg, at det er bare å starte ridetrening på Utopia. I allefall venne henne til sal og tur, og øke gradvis. Målet er bakketrening i marka, det finnes ikke bedre styrketrening spør du meg ;-)

2013feb25-Utopia_01

Så er står hun da, Pia, med sal og bikker krakken til mor …hehe. Kjøpte denne krakken da Ardvinna kom til oss, ikke så lett å komme seg opp på diger mærr over 160cm på manken. Men, det er no jammen greit å bruke krakk for å “innta” lille Utopia også. Hun spekulerte fælt på hva jeg gjorde “der oppe”, ørene “klippa” i alle retninger, og den knøttelille “nøtta” midt i mellom spekulerte fælt. Fikk beskjed om å gå, og OK – da tusler vi da. Blid og fornøyd tok vi oss en liten runde innover i marka :-)

2013feb25-Utopia_02

Å “ri inn” traver er i grunnen “no big deal” !!! Etter 3 meter oppfører de seg som de aldri har gjort annet. Og så blid og glad om Utopia var ! Vi tusla innover i snøen, der det ikke er mulig å kjøre vogn, og gjett om det falt i smak!! :-))

2013feb-25utopia_03

Her er vi, et lite “selvportrett” :-) Var litt spent på om jeg fikk sånn “ponni-følelse” av å sitte på så liten hest, men det var ikke så mye av det. Hun har relativt lang hals, og stort steg, så de minna mere om å ri hest enn ponni (heldigvis …hehehe).

I helga har vi trimma Alf, og de “store damene” :-) Eldjenta og Sunflower har trent sammen i helga, og det er jammen lenge siden sist. Nå har Sunflower gått flere måneder i grunntrening, og sakte med sikkert økt styrken og restituert kroppen sin. Foreløbig tåler hun treningen bra, og “helsa henger med” på de økte dosene med trim. Mest i sal, og litt kjøring har det vært. Etter jul har vi gradvis økt intensitetet på kjøringa, og i helga var hun klar for å bli med Eldjenta på banen å trene. Ikke “hurtig-kjøring” (det gjør vi nesten aldri !), men lange intervaller i “passe” tempo (ned mot 1.50 – speedcart på vinterbane). Sunflower sin utfordring ligger like mye i hodet som i kroppen, det er ei heftig dame som gjerne hadde flydd avgårde i “overlyds-tempo” om HUN hadde fått bestemme. Vel, her er det makta (vår) som rår!! hehe

Laga en liten snutt fra helgas trim, mest for jeg liker å leike meg litt på pc’n hehe:

Sånn, det var dagens skriverier, nå er det vel på tide å gjøre seg klar til dagens “hest’ing” :-)

Annelise

Ingen kommentarer: