onsdag 20. mars 2013

Startklar ?

Ja, det var vel svaret fra kusken, Eldjenta er der hun skal være, og nå er det på tide å trekke henne ut av “vinterdvalen” :-)

Iiiik sier jeg da, det blir fryktelig spennende!!

Tok turen inn til Leangen mandagen for at Bjørn skulle få “kjenne litt” på Eldjenta, og han var fornøyd med det han kjente. Og den vage planen vi hadde om årsdeby til Leangen rikstotohelga 6 april er dermed “banket” ;-) Går det slik vi planlegger nå blir HOPPECUPEN (kval 1 av 6) for 3-8-årige hopper høyest 400.000 kr. 2140 m. Tillegg 20 m. ved vunnet 100.000 kr., 40 m. ved 200.000 kr.Premier: 60.000-30.000-20.000-12.000-8.000-(5.000) kr. Årets første løp for Jenta vår.

For meg ser det litt “skremmende” ut, som å sende henne rett ut blant ulver, men slik må det bli når en tjerne så masse som 3-åring; da får man et slags luksusproblem ;-) Dessuten har jeg overlatt litt av dette beslutningsgrunnlaget til Kusken, regner med han vet bedre enn meg på dette området !

2013mar18-eldjenta_01

Flotte forhold på banen før løpene mandagen, og her er Eldjenta ferdig varmet, og skal straks ut på et “arbeid”.

2013mar18-eldjenta_02

Og inntil det motsatte er bevist, kan vi drømme om at det er dette kunkurrentene får se mest av i sommer ;-) hehe.

De andre konkurrentene fra storløpene sist sommer har også begynt å røre på seg, og det er tydelig; de har ikke ligget på latsiden i vinter de heller !

Ellers er nå Eldjenta den hun alltid har vært – på godt og vont. Jeg lessa av en gjennomblaut og svett hest av hengeren da jeg kom til banen. Nok en gang kan vi bare konstantere at hun ikke bør reise alene! Det har ikke hjulpet med vintetrening på dette området for å si det slik … Psyken blir også i år den store utfordringen, og sannsynligvis hennes ackilleshæl !! Sukk, vi får bare “demme opp” det beste vi kan, og finne løsninger som sliter minst mulig på henne

Og Sunflower da ?

Om ikke riktig startklar enda, så går det fremdeles framover. Hun fikk en tur til Leangen på søndagen sammen Alfalfa, og det så riktig så bra ut. Første turen på et par år kanskje ? hehe, tia flyr. Hun oppførte seg bra, er jo litt Dramaqueen, men sammen med Alf gjennomførte hun et rolig arbeid på banen. Målet var først og fremst “temming”, eller trening til et fyrrig topplokk; se alle skilt, lyskastere, snøhauger etc uten “å dø” nesten.

Etter å ha jogga forbi alle farlig skilt mm noen runder, fikk de strekke ut litt, men langt unna “hurtigarbeid-tempo” enda. Hver gang vi har kommet til det punkt vi er nå; nesten opp på normal travtreningsdoser, så har det stoppet seg av en eller annen vont i muskler, stiv og støl osv. Så vi er litt spente på hvordan hun nå, etter en lang opptreningsperiode på 9 måneder, takler litt normale treningsdoser.

Jeg har satt en slags “deadline” i mitt hode; i løpet av våren bør hun gjennomføre, og TÅLE et prøveløp, og vise at hun er startklar. Alternativt; til hingst! Jeg var ute på liten ridetur i går, og hun viste da at hun var litt stiv og støl “i baken” (m.semitendinous og m. semimembranous) . Dette er muskler hun har slitt med før, og nå virker de bittelitt støle/ømme igjen (??). Har brukt vinteren til masse styrketrening, klatra i bakker, vassa i dyp snø mm. uten at dissen musklene har “hylt”. Trodde hun var sterk nok i bøtter og spann til å traaaaave nå, men det klan virke som det belaster henne på en ugunstig måte “der bak”? Nå er jeg hønemor, og veldig veldig oppmerksom på den minste lille ømhet, men vi får se. I går ble det rolig ridetur, og masse bøy/tøy og massering etterpå. Så får vi se hvordan ståa er “i baken” i morgen :-)

Men nok skriverier for i dag, ut å trene hest i SOLA og den iskalde vinden :-)

Annelise

Ingen kommentarer: