søndag 21. april 2013

Flinke jenter, både store og små :-)

I helga har vi kjørt hele flokken Jørgen og jeg, og hele gjengen fungerer veldig bra nå :-D. Gledelig er det at Sunflower fremdeles er i fin helsemessig stand, og hun tåler travtreninga godt ! :-) Hurra! Og småjentene har vært på Leangen i dag, og begge fungerte prima!

Starter med gårsdagen, Eldjenta og Sunflower ute på treningstur sammen.

2013-apr20eldjenta_01

Ble ei “passe” økt nede på flata, et par drag fra E14 og til der bakkene i Beistadgrenda starter. Eldjenta pleier å jobbe godt på turer alene, Sunflower derimot blir veldig “lett på tå” og “stiv i trynet” nede på Flata alene. Hun har veldig godt av å jogge i Eldjenta sin rygg, for da kan hun overlate mesteparten av “vaktholdet” til henne. Alene er hun relativt “hot”, vet jo aldri hva som skjuler seg under et lite sjokoladepapir f.eks, der kan det bo store spøkelser (hilsen Sunflower). Nå blir det ridetrening et par dager for de store damene, der hvor føret tillater (ligger enda en god del snø i marka…!).

I dag tok vi med Utopia og Lill Faksa til Leangen, og det ble første turen dit for “aller minsta” (som er størst av dem ;-). Det taklet hun på strak hov, sammen venninna si var det “piece of cake” :-))

2013-apr21pian_01

Lill Faksa fikk gå i speedcart, mens Utopia jogga med lang sulky. Kjørte tre fine 1600metere, og siste heat gjorde Lill Faksa unna på 2.03, faktisk under kravet for mønstringsløp, og det i speedcart! Ikke så verst faktisk!!! Utopia jogga ifra Utopia på siste heat, fikk stikke i siste sving, og gikk distansen på 1.55. Ikke så voldsom tid strengt tatt det for for ei 3-års mærr, men det viktigsta er at travet fungerte meget godt nå, og det er stor framgang. Hun traver rent og pent, og begge går rett i vogna og har fin rytme.

2013-apr21pian_02

Her er Jørgen med Utopia, og jeg bak Lill Faksa i oppvarming :-)

2013-apr21pian_03

Og her skritter vi ned etter endt økt, Lill Faksa titter opp på det lille “lyst-huset”, og lurer på hva det er for noe. “Leangens vinnersirkel det lille venn” ;-)

Gøy med unghest når det er så flinke og greie å jobbe med, og utvikler seg så godt. Lill Faksa er faktisk den av de unhestene vi har hatt på stallen de siste årene, som har ligget best an på våren som 2-åring. Faktisk mere lovende enn Eldjenta … så det lover jo bra! Nå utvikler de seg veldig i rykk og napp, så det betyr slettes ikke at Lill Faksa blir en bedre traver enn Eldjenta (men det er jo lov å drømme …Gapskratter) Det skal nå utrolig mye til å få fram enda ei som kan være med å gå alle klasseløpene som 3-åring, men vi trener nå med det som mål, så får det nå bare gå som det går Smilefjes som rekker tunge.

Alt i alt ei flott helg, fine hester å trene, alle friske og raske, hva mere kan en ønske seg da :-)))

Annelise

Ingen kommentarer: