søndag 28. april 2013

Snart mønstrings,- og prøveløp ?

Tja, det ser ut som det :-) Lill Faksa trener pr. i dag, med speedcart, i fart under mønstringsløp-grensa over distansen. Så tidlig 2-åring har vi ikke hatt før, så om ikke annet så LOVER det bra i det minste ;-). Hun har vært en tur på Leangen, og i dag fikk hun sin første tur over til Remarka sammen Utopia.

2013-apr28-trening_01

Her tusler vi over skogen, Jørgen går sammen Lill Faksa, mens jeg haiker i vogna til Utopia ;-)

Teknikkmessig har Lill Faksa et helt annet steg enn Eldjenta, og mest sannsynlig et mere krevende steg styrkemessig. Det blir ikke mye hurtigarbeid på denne damen riktig enda, massa masse styrke må hun trene for å takle sin store bakbeins-aksjon. Mønstringsløp blir forhåpentligvis unnagjort i mai, men vi vil ha makker på banen, så såfremt andre 2-åringer skal gå på Leangen i mai, henger vi oss med.

Utopia er ikke helt klar for prøveløp enda, må noen turer på Leangen først. Hun utvikler seg bra, har hatt god effekt av at vi økte styrketreninga i vår, og takler steget sitt bedre nå. Men hun mangler en del fart enda, vi håper det er litt å gå på :-).

2013-apr28-trening_02

Så er det ikke størrelsen som er avgjørende for om de er tidlige eller ikke, ikke hos oss i allefall. Hører mange si at “nei, den er så stor sjø, vokser mye, trenger tid”. Vel, hos oss er det motsatt, det er de to store kaldblodshoppene som viser/er tidlige (Lill Faksa og Eldjenta), men lille Utopia er sein. Så er hun litt lik storebror Vinge Blessen i lynne, litt lat og tråkk :-). Blessen måtte ha konkurranse for å yte noe, slik ser hun ut til å bli “aller minsta” også.

Men Sunflower ser ut til å nærme seg prøveløps-form :-) Og det er veldig gledelig. Lenge har vi vært tolmodig og jobba flittig tross helsemessig motgang i snart 3 år…. !! Men vi håper enda at tolmodighet er en dyd, og av vi før lønn for strevet. En tur eller to til på Leangen, så blir det prøveløp for damen. Har lenge sett fram til å få Sunflower i løpsform, og nå er vi så nære som vi ikke har vært før :-) Det blir spennende.

Eldjenta har gjennomført et par skarpe intervaller, og farten er på plass. Nå skal hun bare kose seg, ut å fin-gå, og lade batteriene til 11 mai, Vinvaras Æresløp på Bjerke blir neste oppgave :-).

Annelise

Ingen kommentarer: