onsdag 1. mai 2013

Fridag midt i uka :-)

Jepp, hurra for 1.mai og i mitt hode; VÅR :-)) For meg spiller det liten rolle fridag eller ei, hester må trenes uansett de, men for Jørgen har det større betydning, da blir det tid til ei kjøreøkt på lokalbanen :-)
Litt “pes” for tia her, har 3 unge håpefulle som skal klargjøres for prøveløp/mønstringsløp, og da er det viktig med litt kvalitets tid med hver og en på bane. I dag fikk Lill Faksa være med Jørgen over på lokalbanen, og siden gubben elsker “multitasking” starter økta slik:
2013-mai01-lillfaksa_01
Jørgen jogger over skogen (uforskamma sprek… ;-). Og mens han jogger, saler jeg på Eldjenta for en trivselstur i marka. Red innom banen og titta litt på Lill Faksa før vi tok turen i terrengløypa.
2013-mai01-lillfaksa_02
Jørgen var strålende fornøyd med Lill Faksa i dag, hun jogger på lette (lange!!) bein, og flyr avgårde. Nok ei treningsøkt innenfor mønstringskravet, uten at pulsen er nevneverdig belastet. Dermed ser det ut til at første mønstringsløp blir 13 mai kanskje ?
Eldjenta er full av futt og krutt for tia, og i blandt kjennes det som å sitte på ei bombe som kan gå av når som helst :-) Håper hun sparer på kruttet til neste løp!
2013-mai01-eldjenta_01
Eldjenta er jo redd spøkelser, og i dag fikk frykten påfyll; det er jammen med fare for å møte indianere i skoen også …hehe! Skumle saker !
I går tok vi turen til Leangen med Sunflower, hun er en smule hefig, og det holder å ha med bare henne på bytur… Nok et rutineløp sto for tur, og hun trenger hvert eneste ett!! Ikke pga det fysiske, men det mentale. I går var hun imidlertid MYE finere i varming, regulerbar og styrbar. Varma selv (i speedcart, for sikkerhets skyld), men overlot løpet til Roar Walsøe denne gangen. Også han gav henne et flott løp, og oss mange fine bilbakemeldinger i etterkant. Tilbakemeldinger fra kusken var at hun har godt av løp i rolig tempo, hun vil MYE mere enn hun har godt av selv, er urutinert, ukonsentrert, og litt mye “fluer i hodet”. Løpet i går gikk i 26 tempo (i følge klokka vår), og pulsen har vært akseptabel. Vi legger opp til ny bytur ved neste mulighet (14 dager). Jørgen filma litt, og jeg har satt sammen noen klipp:
Sånn, det ble ei “kort helg” en lørdag midt i uka. I morgen er det torsdag og vanlig hverdag igjen :) Ha en fin 1.mai!
Annelise

Ingen kommentarer: