tirsdag 7. mai 2013

På reisefot igjen :-)

Til helga skal Eldjenta ut å reise igjen, og vi som er så glade i det… hehe. Denne gangen er til hovedstaden for Oslo Grand Prix helgen, og Vinvaras Æresløp for 4 årige kaldblodshopper som gjelder.

2013-V75-Bjerke-11mai-startliste

Eldjenta står på 40 meter tillegg, og dette blir årets første møte med en del av konkurrentene fra i fjor, samt “nye hopper på gang” vi ikke har møtt før. Et åpent felt synes jeg, og flere som kan være med å kjempe i toppen her. Hvordan Eldjenta står i forhold til denne gjengen er håpløst å spå. Kapasiteten hennes er stor, men løpsmoralen er ikke alltid like stor.

De siste ukene har vi stort sett tatt det pent, ladet for overskudd, og trening har vært preget av humør-turer. Et par skarpe intervaller viser at speeden sitter som et skudd hjemme, holder 21 tempo over 300 meter uten problem på lokalbanen, så spørs det da: om hun har lyst til å ta frem sin giftige speed på Bjerke?, sånn like før mål?

Vi reiser nå nedover som glade amatører og optimister, og håper på en fin premie og at Eldjenta er med å kjemper ! Og gjør hun det, virkelig STÅR på og GÅR til MÅL, er jeg fornøyd nesten uansett hvilken plassering det blir av det.

2013mai-07-eldjenta_01

I dag har vi vært ute på rolig ridetur, med noen korte galopp intervaller nede i dalen bak Beistadmoen. Snøen har endelig smelta, og det er sommerføre :-)) hurra !! Eldjenta elsker slik fartsleik, og strutter over av energi for tiden. Så nå har vi gjort det vi kan, nå er det opp til mærra sjøl :-).

Så rekker vi knapt å komme hjem, for det blir å pakke om selebaggen, og lufte Lill Faksa på mandagen ! Hun skal gå sitt første mønstringsløp, og bør strengt tatt klare det lett. Hjemme traver hun under kravet med speedcart på lokalbanen (2.02 over distansen), så en 1640m med lett sulky (speedster) burde ikke by på problemer (så lenge topplokket ikke koker over). Nå har hun ikke vist slike tendenser, er rimelig travsikker og fin å kjøre, så vi håper og tror at dette klarer hun greit. Og har vi krefter igjen vi på to bein, skal Sunflower få inn å gå rutineløp på Leangen om tirsdagen… travelt sa du ? Gapskratter. Jaja, men først er det Bjerkebanen som gjelder, OGP helg neste!

Annelise

Ingen kommentarer: