torsdag 9. mai 2013

“Vart skræmt ja” …

I går kveld, da jeg skulle ta inn hestene. En superfin vår (nesten sommer;-) -dag ble avluttet med litt bekymring. I går kveld så fant jeg Utopia “på tre føtter”, høyre bakfot ville hun knapp stå på (og jeg har skrevet VENSTRE på bildene, jaja, det får gå for denne gangen ;-). Hun klarte nå å komme seg inn, og etter litt granskning, fant jeg ingenting, annet enn et hovent ledd som var meget ømt :-(

2013mai-Utopia_02  2013mai-Utopia_03

Klarte ikke finne noen tegn til sår, og var redd sener/ligamenter hadde røket, eventuelt brudd i hovsenebeinet mm. Uff og uff, ikke noe gøy. Jørgen la på kaldt omslag, og da vi ankom stallen i dag, var det fremdeles hovent, men hun sto i det minste mere normalt på foten sin. Fikk sjekka litt, og jammen var det ikke en liten kvist som satt der – midt på kodeleddet!!. Hevelsen hadde nok gått ned noe, og dermed ble den synlig den lille kvisten. Fikk tak i veterinær, som kom å dopet lille Pia vår:

2013mai-Utopia_04

Og dermed var det mulig å få ut kvisten:

2013mai-Utopia_05

Ikke store pinnen akkurat, men kilt inn ved kodeleddet kunne den ha gjort stor skade. Det ser imidlertid ut som vi berger bra. Ikke noe feber mm, så sannsynligheten for at det er blitt betennelse i leddet er ikke stor. Kanskje vi bare berger med skrekken ? Får håpe det. Hun står nå på antibiotka, så satser vi på at leddkapselen er inntakt ikke infisert.

Ellers hadde vi en skikkelig varm vårdag i går, mere som sommer, over 20 varmegrader, og det var en flokk damer (+ Vingle Kar ;-) som storkosa seg ute i går:

Eldjenta står bare på “lading”, tar livet med ro, mens jeg begynner å kjenne at magen sakte men sikkert fylles opp med sommerfugler :-D

Annelise

Ingen kommentarer: