mandag 3. juni 2013

Beite :-)

Sånn, da har vi gått over gjerder og fått på plass strøm, og flokken får ute å spise litt gress :-)

2013jun01-beite_01

Ikke store flokken nå, den har krympet :-) Bare fire hester på beite nå, mangler Eldjenta, og hun kommer ikke hjem før hun er konstantert drektig.

2013jun01-beite_02

Her er søskeparet W.M. Utopia og Vinge Blessen, de to er glade i mat, og sliter “kronisk” med vekta. Får se hvordan de klarer å “overleve” noen timer på gress hver dag. Har luxusforhold på Trøen, både beiter og luftegårder “vegg-i-vegg”, så vi kan ha gradvis tilvenning, og flytte “overvektige” hester over i luftegård ved behov.

De får ute på gress noen timer hver ettermiddag nå, så får vi se hvordan vi løser det utover sommeren. Liker å ta de inn til natta pga knott/mygg osv, i allefall de som går i sporten; må inn å hvile godt, samt få i seg kraftfôr. I fjor gikk både Alfalfa og Eldjent ute på beite på dagtid, samtidig som de var aktive på løspbanen, fungerte godt i fjor i allefall.

På fredagen var jeg ute å kjørte i skogen med Lill Faksa:

2013mai31-lillfaksa-01

Og Heggen står i full blomst og vel så det. Voldsom blomstring i år, og nydelig varmt sommervær – i mai måned!

2013mai31-lillfaksa-03

Koselig i skogen! Lill Faksa er så snill og grei å kjøre med at det er en fryd. På fredagen hostet hun litt, så da ble det bare skrittetur, og fri i helga. Får fri enda en dag eller to, ikke noe grunn til å stresse med trening før hosten er over. Håper det bare er en liten snue som gir seg raskt!

Eldjenta:

Er Inseminert  Smilefjes med åpen munnpå et stort og fint egg. Hun ble sjekka igjen i dag, og egget var gått, så da er hun forhåpentligvis drektig :-) Blir sjekket med ultralyd 18 dager etter inseminering, så da får vi krysse armer og bein for at hun er drektig, og kan komme hjem :-) Det skal bli utrolig godt å få heim Jenta mi Rødt hjerte.

I dag regner det, har kommet masse nedbør siden i går, og det har i grunnen vært nødvendig for jorda. Nå synes jeg imidlertid det er nok, og vil ha tilbake det fine sommerværet vi har hatt :-)

Annelise

Ingen kommentarer: