tirsdag 25. juni 2013

Fredlige sommerdager :-)

Sommeren i år har ikke blitt like hektisk som fjorårets. Eldjenta nyter livet som drektig på beite, i motsetning til i fjor, hvor hun reiste land og strand rundt og gjorde gode løp. Utopia er ikke “der” enda, og trenger enda noe mere tid før hun er løpsklar. Sunflower er heller ikke klar! Hadde vel bestemt oss (les: meg, hehe) for å bedekke henne om hun ikke gikk godkjent prøveløp før avls sessongen for i år var over. Vel, det er enda ikke for sent, men så ble planene for Eldjenta snudd litt, og hun er i stedet drektig – holder med et føll neste år ;-). Bare Lill Faksa og Vinge Blessen er “der” vi planla, hehe, Vingle som sjef på beite (!), og Lill Faksa nyter livet etter to godkjente mønstringsløp. MEN – alle er i trening, her er det “ja takk begge deler”: Både beiteliv og trening. De er inne på natta, får kraftfôr og slipper unna mygg/åte, samt sove som prinsesser i ren flis ;-) Så nyter de livet på gress og i trening på dagtid. Tror de har det greit i grunnen!!

2013jun21-beite_02

Her er de samlet hele flokken vår, og de nyter nok livet!

Været har vært variabelt, varmt og fuktig, mye fint vær, men også skikkelig regnskurer i mellom, bra for jorda, gresset vokser!!

2013jun19-beite_02

Godt å ha Eldjenta hjemme igjen, hun ser veldig godt ut, og er så lik mora si at det nesten er litt skremmende (Lome Elden; hvor var du da da ? hehe) Håper hun holder på lille spiren i magen, samtidig som vi holder formen og trener:

2013jun23-eldjenta_01

Noen uker siden jeg hadde denne utsikta! Tok en pen førstetur, så øker vi på gradvis. Hun hadde ingen motforestillinger Eldjenta i allefall, tror hun kosa seg på tur i vogn igjen!

2013jun19-beite_01

Og “småjentene” har det ikke så ille de heller akkurat :-) Lill Faksa er utrolig glad og trivelig jente, setter litt fart på flokken, og koser seg sammen Utopia. De har knyttet litt tetter bånd de to, mens Eldjenta var på Dombås. Eldjenta er voksen mærr nå, og “henger mest med” Blessen og Sunflower, men “småpi’an” farter sammen og er ungdommer :-)

Sunflower er på bedringens vei, hun har hatt en skikkelig låsning i bekkenet, men nå ser det ut til å flyte litt bedre igjen. Jørgen longerer en del, har kjøpt seg 16meters lærtømmer nå, og det går framover med både Jørgen og Sunflower i longen:

Lange lærtømmer var en kjekk investering, og Sunflower er blitt riktig så flink. Etter en liten halvtime på ridebanen, tusler de til stallen, seler om og kjører en tur på travbanen.

2013jun23-sunflower_01

Hva de skravler om de to, der de tusler tilbake til stallen, er ikke godt å hvite, men de kommuniserer, ingen tvil om det ;-)

Annelise

2 kommentarer:

Berthold Hanisch sa...


For the reason that the admin of this web site is working, no uncertainty very soon it will be famous, due to its quality contents. citicards login credit card

Siegfried Emmelmann sa...


Hello! I understand this is sort of off-topic but I had to ask. Does managing a well-established website such as yours take a massive amount work? I'm completely new to writing a blog but I do write in my diary every day. I'd like to start a blog so I can easily share my own experience and views online. Please let me know if you have any recommendations or tips for brand new aspiring bloggers. Appreciate it! sign in to gmail