søndag 21. juli 2013

Venter på sol :-)

Ferien er over for vår del, i allefall den delen av ferien som innebærer reiser, og dermed er hestenes ferie også over ;-). Vi har vært en tur på Mallorca og fått litt sol, mens flokken (minus Utopia) har kost seg på beite hjemme i det “fine” sommerværet…! Utopia har vært på “treningsleir” hos Line, kombinert slanke- og treningsleir ;-)

Etter vi kom hjem for en uke siden, har det regnet – og regnet og atter regnet. Tror flokken satte pris på å komme inn om natta, sove tørt og godt, samt få litt kraftfôr i krybba si. Hestene har fått sin trening, selv om dørstokk-mila mi har vært lang pga møkkaværet… !! ;-)

Her er vi på vei over til Lokalbanen, jeg med Eldjenta bakerst, og Jørgen med Sunflower forran. Gledelig er det at begge hoppene fungerer flott for tiden :-D Varmer nesten mere enn sola det! Eldjenta er forhåpentligvis drektig enda, i uke 8 nå. Har ikke sjekket mere etter vi kom hjem. Hun har trent godt, tatt det rolig i starten, og øka på etterhvert. Bjørn Garberg har kjørt et arbeid med henne på Leangen, og han gliste godt da han kom inn: “dette var noe helt annet ja” – med referanser til siste løp på Bjerke hvor hun bråstoppa i siste sving, tenker jeg. Sunflower har vi også “kontroll” på nå, låsningen i bekken er over, hun fungerer godt, og vi holder henne i sjakk med “bøy & tøy” både under sal og på stallgulv etter trim. Nå er hun snart klar for prøveløp Dronninga, og det blir spennende!

På tirsdag reiser vi til Østersund for Darby kvalifisering med Eldjenta. Bare 15 hopper totalt prøver seg i det Svenske storløpet for 4-årige hopper. To kvalifiseringsløp:

2013-Darbykval-Østersund

Her er Eldjenta sitt felt, 7 hester i det første hvor bare en ikke går til finale. 8 hester i Eldjenta sitt felt, og der er det 2 som ikke går vidre til finalen. Vi aner ikke om Eldjenta vil eller ikke, selv om det ser greit ut på papiret, må vi være forberedt på at hun stopper i siste sving og tusler sist i mål. Vi får bare ta det som det kommer. På kapasitet er hun en av de aller beste hestene i feltet, men så er det den lille nøtta da, som sitter mellom ørene Ædda-bædda. Går det bra, blir det finale, og kanskje vi prøver oss på det Norske Derby etterpå. Dva max 4 løp gjennstår i år for Eldjenta om spiren fremdeles er på plass i magen :-). Går det skeis i Østersund, blir det bare “ruging” fram til 1 mai neste år – gitt at Åsajerven-frøet fremdeles er på plass da.

Utopia:

2013-jul14_-pia_01

Var slank og fin da jeg henta henne på Øysand! Line og Utopia har kosa seg sammen, kjemien dem i mellom er helt topp, og det var bare skryt å få. Utopia er utrolig lærenem, veldig følsom, og tok alt av “ride-tekninsk” på strak hov. Hun er lita og sterk, bærer seg godt i en god galopp, og flytter rumpa både hit og dit på ørsmå korringeringer :-). Nå er det bare opp til meg å vidreføre dette, og så skal hun få seg et hurtigarbeid i sulky snart, for å teste om det snart er tid for prøveløp ??

Lill Faksa har hatt sin første lille ferie hos oss, knappe 2 uker helt fri på beite, godt til ung kropp i vekst håper jeg, og bare nyte livet sammen flokken ute. Nå blir det trening på henne også, styrke, styrke og atter styrke står på programmet :-)

I dag skal sola endelig titte fram, og vi er lovet pent vær neste uke. Godt! Til tross for en uke’s sydensol i bagasjen, har jeg vært skikkelig værsyk denne uka, maken til dårlig julivær Gråtefjes, nå ser jeg fram mot sommer igjen Sol.

Annelise

Ingen kommentarer: