onsdag 28. august 2013

Da blir det Derbyfinale på Bjerke :-)

For Eldjenta, som berget finalebilletten med en ok 6. plass på mandagen. Det betyr at hun har vært med i alle klassiske finaler så langt, begge Kriteriefinalene for 3-åringer,  og begge Derbyfinaler for 4-årige. Plassert har hun vært i alle så langt, nå gjenstår bare den siste.

Der blir det tøft, helt klart veldig tøft. Utrolig mange gode hopper, og Eldjenta starter fra spor 8, det aller verste. Jaja, men vi er med, og har ingenting å tape! Blir det premie er vi fornøyde!

Reise har vært Eldjenta sin “achilleshæl” hele hennes karriere, og vi har prøvd de fleste varianter. Så langt har det gitt best resultat å reise avgårde samme dag, men på mandagen var hun helt klart sliten etter 8 timer på transport. Vi ble plassert i samme stall som i fjor, og til vår overraskelse, så roet hun seg veldig med det samme hun ble satt på boks. DET har hun ikke gjort før. Så nå spekulerer vi på om hun har lært noe den uka hun sto “innesperret” på Veterinærhøyskolen en uke i vår; roe seg på boks!

Uansett, hun slappet av tvert hun ble plassert på boks, og syntes jeg var litt utidig som skulle til å sele på/varme når hun sto å sov. Stakkar Jenta vår, hun var tapper på en “dårlig” dag, og gikk inn til premieplass og finalebillett Rødt hjerte.

2013-aug26_eldjenta02

Her er hun ute å varmer før løpet, blid og glad tross lang reise :-)

2013-aug26_eldjenta01

Begge kval-løpene forløp etter “oppskrift”; Tema vant sitt felt, og Wik Ida vant løpet til Eldjenta og blir de to blir store favoritter til finalen.

2013-derbyfelt Bjerke[4]

Slik blir finalefeltet, som går under Klasseløpshelgen 6 – 8 sept 2013.

Mulig vi gjør noen endringer til den helga, en sak er i allefall sikkert; det blir på’n igjen med helstengt hodelag. Kusken ville kjøre uten i kvalet, men med fasit i hånden, vet vi det skal på igjen til selve finalen. Så er det denne reisa da… Kanskje vi prøver å reise litt tidligere ned denne gangen ? selv om det har vært feil før ?? Regner med det blir oppstalling samme plass som sist, og DA vil vi i aller høyeste grad vurdere det. Vi får se :-)

Her er løpet for de som har lyst å se:

Annelise

Ingen kommentarer: