tirsdag 13. august 2013

En regnværsdag … !

Eller tre, som det har bøtta ned, men hester må trenes uansett de, skal det bli travere av dem ;-) Prøver å trene innimellom bygene, og lykkes noen ganger, andre ikke, som f.eks trening av Eldjenta i går:

2013-aug12_eldjenta01

Ble blaut ja, til tross for skikkelig regnklær, ingenting som stopper regnet når det pøser ned!!

Men Eldjenta bryr seg ikke om litt dårlig vær, hun storkoser seg om dagen, er sprekere enn noen sinne, og strutter av energi og livslyst!! Deilig :-)

Line har også vært hjemme en tur i helga, og ridd litt hest:

2013-aug09_eldjenta02

Jeg er med på Sunflower, og sammen koser vi oss på ridetur, helsebot for sinn og skinn :-)

Også Lill Faksa har fått sal på ! Tidlig ? ja, men det er kunn snakk om innsitting foreløbig, litt småtusling i nabolaget for å venne seg til ryttervekt.

2013-aug10_lillfaksa02

Som resten av flokken, tok hun innridningen med stoisk ro, ikke noe tull og tøys. Tåfiser må luktes på: “rart å ha mennesket så nære” tenker vel store pia vårres :-)

2013-aug10_lillfaksa03

Ellers så tusla hun rundt som en stolt Dronning, stor og flott. Og ja, hun ER stor, akkurat like stor som Sunflower faktisk (157cm), og en 1/2 cm større enn Eldjenta. Håper hun ikke vokser mere i høyden nå. Ingen av våre hester har vokst mere etter sommeren som 2åringer. De har kun lagt seg ut i bredden, og blitt mere “hest” i kropp etc. Men i høyden er det ingen som har strekt seg. Kunne jo ønsket meg at Utopia strakk litt på seg, men hun har ikke rikket seg siden i fjor hun heller, og rager hele 145 cm over bakken :-).

2013-aug08_pian01

En gang i blant trenes småjentene sammen på ridebanen, løsjogger, og blir rimelig svette og får fin løsgjørende trening. De koser seg også, og etter endt økt, får de være “kantklippere” :-) DET er populært!

2013-aug08_pian02

2013-aug08_pian03

Utopia er ei flott lita mærr, veldig nett og pent eksteriør, og lita ! Nå bør vi snart finne tid og mulighet for å ta henne med på bane, og kjøre et arbeid i sulky igjen, for å se om hun begynner å bli startklar ??

Sunflower trener fint for tia, og skal meldes til løp igjen den 2 september. Hun har tålt siste løp veldig godt, er myk ig fin, smidig, og travet rent og pent på banen i dag :-)

Annelise

Ingen kommentarer: