søndag 4. august 2013

Jeg må klipe meg i arma :-)

For det er så ufattelig uvirkelig; Eldjenta har vunnet Derby, det Svenske Derbystoet 2013, ja, det er nesten ikke til å tro! Har bare gått og smilt fra øre til øre, og kjent på en ubeskrivelig glede og takknemlighet over helga store begivenhet.
Vi drog avgårde på fredagen, midt på dagen. Jeg hadde egentlig planer om å reise avgårde torsdag, og være med på den flotte båtturen og middag på Verkön’s Slott. Men Jørgen fikk farrangen, og dermed droppet jeg turen. Kunne ikke gamble på at Jørgen skulle bli frisk nok til å ta stallen, og kjøre alene til Østersund med Eldjenta. Magen kom seg sakte med sikkert, og fredagen var han også “fit for fight” og vi var klar for Derbystoet!
I fjor reiste vi et døgn i forveien til finalene, og det var ikke lurt, Eldjenta er veldig stresset på boks, til og med hjemme. I år var planen klar; starte dagen ganske normalt, ankomme banen litt før påseling og varming.
Vel framme i Østersund var det om å gjøre å holde Eldjenta så rolig og “stress-fri” som mulig, en vanskelig oppgave, men siden vi stilte mannsterke med Line og venninne Nina til å hjelpe oss, fikk vi ordnet og fikset alt, og samtidig satt en person “kronisk” på Eldjenta, for å roe henne ned.
Klokka går, og nervene melder seg, Eldjenta har varmet og kusken er fornøyd, nå er det klart for defilering til finalen;
2013-aug02_eldjenta01
I år var det bare ei Norsk hoppe som skulle prøve å “tukte” Svenskene, som øyner håp om Svensk Derbyvinner, sist var i 2009 (Astra R.B). Hulte Nova er stor favoritt, men Eldjenta tør de ikke se bort i fra ;-)
2013-aug02_eldjenta02
Starten har gått, og Bjørn Garberg holder igjen Eldjenta og vil slippe teten til favoritten, men Hulte Nova galopperer fra start (!!) og havner sist i feltet.
2013-aug02_eldjenta04
De kommer utenifra, og Bjørn slipper først teten til  Järvsö Blomster (startnr 4), som så galopperer og hest nr 5; Hanses Sophia overtar. Slik går det en runde, Hulte Nova tar igjen feltet, og begynner sitt angrep på siste bortre. Ny “dramatikk” i løpet da ledende Hanses Sophia også galopperer, og takk og lov for vår travsikkre Eldjente! Tre “trøkker” har hun fått seg, og alikevel holdt seg i trav, verdifull kvalitet!! Dermed havner Eldjenta i tet før siste svingen, og må denne gangen forsvare seg oppunder mål. DET klarte hun, selv om hun ikke var spesielt interessert i å “fly fra” feltet, fikk hun marsjordre av Bjørn; Hulte Nova kom så fort så det var bare å holde dampen oppe. Tapre Eldjenta forsvarte seg til målstreken, og vant med et hestehode framfor favorittet, for et spennende oppløp!!
2013-aug02_eldjenta05
2013-Eldjenta-Tom-Jönehag-FotoFinish_04
Så glad blir mann av å finne Derbystoet 2013 :-)) Lykke og glede, en opplevelse jeg ALDRI glemmer !! Blomster og intervjuer og gaver og glede, du verden for en stor opplevelse.
2013-Eldjenta-Tom-Jönehag-FotoFinish_02
Eldjenta ble redd da de kom med laurbærkransen, og skulle på ingen måte ha tredd den skumle greia over hodet, dermed mått vi til pers ;-) hehe. Stor glede på serminoplass!
2013-Eldjenta-Tom-Jönehag-FotoFinish_01
Så det obligatoriske vinnerbildet med hesten i sentrum. Jeg tror de ukjent fjes på bildet er representanter for Hovedsponsorene bak løpet.
2013-aug02_eldjenta06
Så er vi ferdige med premieutdeling, intervjuer og fotografering, og det gjennstår bare seierdefilering med Eldjenta, for vi må rett i dopingboksen og pisse (hesten bare ..hehe).
Hjemturen gikk lett, og vel hjemme i Stjørdal, rekker jeg og sove et par timer, før det er min tur å få farragen. Snakk om flaks, syke rett før og rett etter, og ikke den store dagen :-) Her er sammendrag av løpet; det kan nytes ;-)
Annelise

Ingen kommentarer: