tirsdag 6. august 2013

Så var det Sunflower sin tur.

Og vise seg fram på beste måte i løpsbanen :-) Endelig, 2 år siden sist vi prøvde, og som endte i brutt løp. Dette ble jo som å debutere helt på nytt, og inn til en kanonfin trippelplassering :-)

2013-aug05_sunflower01

Ei uke siden godkjent prøveløp på 1.21.0, i går “perset” hun med hele 2 sek, og gikk på flotte 1.18.9 :-) Og til 12 i stil Smilefjes som blunker. Kjennes nesten som en seier dette, for i tre år har vi trent og håpet og opplevd nedturer på nedturer. Sunflower har “slitt med helsa”, hatt vont både her og der – mest der; dvs bekken/muskler i rygg/lendeparti. Det har tatt tid å finne ut av henne, og masse god hjelp har vi hatt, først og fremst av Gislerø Rehab der hun sto i 2 måneder i fjor, og fikk en skikkelig “ree-sett” av hele systemet, og av Trude Kleveland her på “hjemmebane”.

Men nå er all motgang og alle frustrasjoner glemt, Sunflower er løpshest, og har tjent sine første fire tusen kr Gapskratter.

Nå er vår oppgave å jobbe videre på samme måte, holde henne frisk og rask, og trene henne på en slik måte at hun kan gå løp. Må tenke mye utradisjonelt, standard travtrening funker ikke på Dronninga, da låser det seg i bekken. Her er det ridning, klatreturer i marka, galopp intervaller, tøm-longering samt tøy og bøy som gjelder. En gang i blant må hun i vogn og “pushe” / finjustere travformen, men vi må være forsiktige, og balanserer på en knivodd hva gjelder: “akkurat nok – ikke for mye – ikke for lite”.

Dagen i går på Leangen ble nok en opptur, veldig deilig :-) Akkurat som om vi ikke svever allerede Ler så jeg ruller. Men vi får nyte de så lenge vi kan, det eneste sikre i travsporten er at det kommer alltid en nedtur, etter suksess !!

Eldjenta er forøvrig i sin livs form, har aldri sett henne flottere, freshere og mere verdig før. Hun forstår nok at hun har prestert noe stort ! :-) Hun ser ut som en million og vel så det, har ikke på noen måte tapt seg i kropp/hold av denne Østersund turen, slik hun gjorde på reisene sine i fjor. Utrolig godt å se for oss !! :-)

Nå er det tid for hestetrim igjen, det er småjentene som skal ha trimmen sin i dag.

Annelise

Ingen kommentarer: