torsdag 22. august 2013

Startlister :-)

Så er de klare, startlistene for årets andre Derbykval for Eldjenta sin del. Jada, nå har jeg spist en kamel, mothårs.. (!!), for hva sa jeg etter Derbyseieren i Østersund: “Eldjenta skulle ikke delta i Derbykval på Bjerke om hun fremdeles er drektig” … Den kamelen gikk ned på høykant Tallerken, for Eldjenta ER fremdeles drektig, OG vi stiller Ler så jeg ruller.

Beslutningen satt langt inne, og vi måtte tygge litt på dette, sammen med veteriæren vi bruker. I seiersrusen etter Østersund, mente vi kort og godt at Eldjenta hadde prestert langt over hva vi trodde å håpe på, og vi var i grunnen vel fornøyde. Men så kom vi hjem, med en hest i uforskammet god stand. Ikke tapt seg noe særlig på de to reisene til Østersund i motsetning til i fjor. Hun strutter av energi, og spretter rundt på beite som en åringshingst. Fin i holdet, og så blank i pelsen av vi kan speile oss i Damen ;-). Rent veterinærmedisinsk er faren for å kaste størst de første 6 uker av svangerskapet, og de er passert. Eldjenta er 12 uker på vei, og kan etter DNT’s lover og regler gå løp til 1 november (4 månters drektighet). Vel, vi står her med en Derbykanditat, kan bli leeenge til vi er i nærheten av å ha så god 4-åring. Dette er “once in i lifetime” greie kanskje, vi bare MÅ stille Gapskratter. Vel vitende om at i travsporten kommer nedturene fort, og vi kan risikere å gå skikkelig “på tryne”. Den sjansen får vi bare ta! Sist vi var på Bjerke var i mai: Vinvara’s Æresløp. Det ble en skikkelig nedtur; hvor Eldjenta stoppa i siste sving og tusla sist i mål. Får håpe det ikke er “et Bjerke-bane-syndrom” Smilefjes som rekker tungehun har, og at hun fighter til mål som hun gjorde i Østersund.

2013-Derbykval-Bjerke

Over er de to feltene for Kvalifisering til Hoppederby. Eldjenta har fått spor 8, normalt det dårligste sporet, men hun er så startrask at det betyr ikke all verden. Svært mange gode hopper i begge feltene, og det blir slettes ingen “walk in the park”… skal faktisk litt til å kvalifisere seg her. 6 hester fra hvert felt går videre, og møtes i finalen 8 september på Bjerke, DET er helt klart målet!

Akk ja, den som intet våger intet vinner…

2013-aug22_eldjenta03

I dag var vi ute på siste treningstur før løpet, nå blir det bare restitusjon og kos fram til avreise… Spennende!

Annelise

Ingen kommentarer: