tirsdag 17. september 2013

Ungdommen sin tur :-)

Nå som Eldjenta har gått over i travpensjonistenes rekker, er det ungdommen på stallen som får en “tung bør” på sine skuldreSmilefjes som blunker. Lill Faksa og W.M. Utopia skal nå “hoppe etter Wirkola” – Ja, det må nok kjennes slik, når de to unge skal ut å trave etter Dronninga vår Rødt hjerte. Sunflower er ikke noe ungdom lengre, så hun “slipper å tenke på” unghestenes klasseløp. Nå har strengt tatt Utopia også missa et år, i og med hun ikke er kommet til start enda som 3-åring, men det går da fiiiine løp for 4-åringer også Smilefjes som rekker tunge.

2013-sep10_utopia01

På bildet over er Utopia på lokalbanen og tester den nye lette speedcarten (Custom Speedmaster – genial vogn!!). Banen er nypreppa og flott, stort sett knallfine forhold på lokalbanen (!!), og Utopia trava fint i den nye vogna. Gikk 3 lange intervaller, og det siste på 1.48 over 1700m. Selv satt jeg meget godt, så denne er godkjent både for min trasige rygg og for hestene :-)

Utopia skal en tur å gå rutineløp på Leangen neste tirsdag, og så får vi se hvor mye fart det er blitt i beina hennes. Hun trener innenfor kravet for godkjent prøveløp, men skal hun ut å gå travløp, bør hun ligge godt under det kravet…

2013-sep15_lillfaksa04

Lill Faksa er GODT i rute, veldig godt!! Faktisk ligger hun foran Eldjenta i de aller fleste “målbare parameter” i treningsdagboka, når jeg sammen ligner med Eldjenta. Lurer virkelig på hvor lenge hun skal holde en slik av stand til Dronninga vår ?? Ædda-bædda. Jørgen tok med seg Lill Faksa over til lokalbanen i helga, og det er første “hurtig-arbeidet” siden hun gikk mønstringsløp i mai. I hele sommer har vi bare kjørt styrketrening på Lill Faksa. Hun har en krevende aksjon, er stor, høgstilt og langbeint som Eldjenta, men der stopper likhetene også. Mens Eldjenta har glimrende teknikk, rå speed og er en finslepen linjetraver, ser det ut til at Lill Faksa får en helt annen gange. Hun har STOR bakbeinsaksjon, er fremdeles overbygget bak (har en heftig bakpart Gapskratter), og bredder ut veldig når hun kommer opp i fart. Hun har trent MYE mere styrke enn Eldjenta, er tøffere i psyken i forhold til trening (mærra hadde løpt på seg melkesyre ut “til hovtippen” om vi ikke har sittet med pulsklokke og bremsa!!), og i helga travet hun tre lange intervaller i bedre tempo enn Eldjenta trente på samme tid da hun var 2-åring. Det eneste Eldjenta “slår” Lill Faksa på så langt er speed. Men der tror jeg Eldjenta slår de aller fleste faktisk Ler så jeg ruller. Kjører lite hurtigarbeid med unghester vi, men i treningsløypa er det ei kort flate (ca 200m) hvor de får lov å strekke ut noe. Eldjenta starta tidlig med “fartsleik” der, og med tung vogn (Custom trykkvogn) kom hun lett opp i 1.45 tempo på den korte strekka. Lill Faksa har klar 1.50 tempo som max-fart der. Men opp bakkene hadde nok Lill Faksa løpt i fra Eldjenta… Hun har mye framdrift uten å være stri! Regulerbar og fin, men VIL altså veldig mye mere enn hun får lov til.

2013-sep15_lillfaksa02

2013-sep15_lillfaksa03

Her tusler Jørgen og Lil Faksa over til lokalbanen, snill og grei hoppe, håper på en spennende 3-års sesong for denne dama der ;-) Viktig å ha ambisiøse mål Smilefjes som blunker.

Annelise

Ingen kommentarer: