søndag 13. oktober 2013

Lill Faksa og Eldjenta :-)

Har vært ute på et par treningsturer sammen siste uka, og DET var skikkelig stas. Eldjenta har hatt fri siden Derbyfinalen på Bjerke, og bare kosa seg. Men gjett om det var ei som var veldig klar for å trene litt igjen :-) Makan til lykkelig hest, full av overskudd og glede la hun seg “utenpå” Lill Faksa i dragene, og lærte bort et knep eller to ;-)

2013-okt13_trening01

To store flotte mærrer står klar til en tøff treningsøkt, i allefall for Lill Faksa. Eldjenta er bare med som “mentor”, godt for henne å trene litt, og Lill Faksa har veldig godt av en treningsmakker når vi kjører lange intervaller på lokalbanen. Alt av fart og puls skal tilpasses “Litja”.

2013-okt13_trening02

Og enn så lange er det “bare” høstløv det som legger seg på bakken. I fjor kom vinteren tidlig, før at løvet var falt, håper den lar vente på seg litt denne vinteren i år!

2013-okt13_trening03

Litt “off-road” over knatter og knøs, en fin halvtimes oppvarming på vei til banen.

2013-okt13_trening04

Og ja, jeg er veldig glad i sol og varme, men ingenting slår høsten hva farger og nydelig natur angår. Flott er det ute nå!

2013-okt13_trening05

På banen kjører vi lange intervaller, i 80-90% av makspuls. Har ikke målt makspuls til Lill Faksa enda, så da får vi bare gå ut i fra at den ligger på 230 som er gjennomsnitt. Eldjenta har høy makspuls (målt til 237 på Veterinærhøyskolens tredemølle), så disse intervallene med Lill Faksa burde gå meget lett for “pensjonisten” vår, selv etter en måneds treningsfri ;-).

Fremdeles ligger Lill Faksa et halvt hestehode forran Eldjenta i treningsdagboka. Er litt spent på hvor lenge hun har tenkt å holde det forspranget Smilefjes som rekker tungeGapskratter. Vil tro det stopper litt av seg selv i løpet av våren når farten skal øke. Lill Faksa har et mye mere krevende steg, og er ikke like god rent teknisk som Eldjenta. MEN – så er Eldjenta helt spesiell der, veldig god teknikk, så god at jeg tipper hun er AA rent genetisk (homozygot for “travgenet” – ca 11% av kaldblodshestene er det i hht Svensk forskning så langt). Lill Faksa er nok AC eller forhåpentligvis en AC og ikke CC (som har minst forutsetning for å bli gode travere). Jeg er så nysgjerrig på disse damene våre, at jeg må nesten sende inn en gentest for å se om mine gjetninger er riktige Gapskratter. Denne forskningen er enda i “startgropa”, og jeg følger spent med.

Annelise :-)

Ingen kommentarer: