mandag 16. desember 2013

Mot grønn Jul ?

Jada, det er fare for det :( Dessverre!! Lite å gjøre med dette været (og uværet...), bare å ta det som det kommer. Siste skudd på stammen er stormen Ivar, opp som en løve og ned som en skinnfell! Torsdags kveld kom stormen som kastet over oss, raste noen få timer, så var det over.


Og dette synet møtte meg og Sunflower dagen derpå. Hit men ikke lengre. To store grantrær er revet opp med rota, og toppene ligger skikkelig i veien for oss. Bare å snu å finne andre andre veier å trene på ;-). Mye skog rundt omkring som har lidd samme skjebne, og jeg har lært meg et nytt vindsymbol på yr.no:


En vimpel !! Joda, trær rykkes opp med rot, det skal være sikkert og vist. Det er lite skade på hus og fjøs for vår del heldigvis. Tok inn hestene før Ivar traff med all sin kraft. Hestene var jo lettere sjokkert ;-) "inn nå?"men tror de satte pris på det etterhvert...!

Ellers så er lille Utopia satt i trening igjen. Hun har fått på seg vintersko med pigg, og har vært ute en liten tur:


Hun hadde det imidlertid litt travelt, og har glemt litt skikk og bruk i disse to månedene hun har levd det late liv :-), for hun hadde ikke tid til å vente på meg når jeg skulle legge på vogna. Lirka seg ut av grima si og løp ned til resten av flokken i luftegården. Det ER stas å løpe fram og tilbake på veien, på UTSIDEN av strømgalen. Hehe, flokken løper på innsiden og er missunnelige på røveren på UT-siden... !! Jaja, nå er ikke formen på topp etter latmannslivet, så det var i grunnen bare å "kleppe tak i" rømligen, og sette henne fast på veggen igjen. Denne gangen ble hun stående til vogna var på plass, og kjærringa kunne kjøre avgårde i ro og fred.


Utopia satte pris på en kjøretur, småtrippa avgårde med toppa ører og kosa seg :-) Nå blir det gradvis opptrening, vi vil bruke litt tid på å finne ut hvor mye aktivitet dette kneet tåler. Så får vi bare "ta det derifra". Utopia har jo et godt steg, har lett for å trave. Litt små-lat er hun i likhet med sin bror, men ingen problemer med å "stokke føttene" i trav. Så tar vi denne vinteren til hjelp, og prøver å finne "tåle-grensa" til hennes framkne. Om det holder "helt i mål", så blir det prøveløp etterhvert, hvis ikke, stopper vi der kneet møter veggen. 

I dag skal hun ut å trene liten tur igjen, og kanskje Lill Faksa får en tur også?. Hun har hatt gnagsår i kodene etter "bussene" (samt gjørme og mugg), og tatt det med ro noen dager, sårene må gro, så får vi se i dag om de har grodd nok til å trene igjen ? :-)

Annelise


Ingen kommentarer: