mandag 30. desember 2013

Romjuls trim :-)

Litt late dager for folk og fe :-) Jula skal nytes, men samtidig er det veldig godt å komme seg litt ut mitt på dagen, mens det er lyst (litt lyst...i allefall.!), og trimme hest. Når julaften er historie, og juleribba er fortært, blir det litt mere tid til hest på dagsorden. Til tross for manglende snø, og mye vind, har det blitt noen fine jobb for traverne våre.

Jørgen har jobbet en del med Lill Faksa i jula, hun har hatt en periode med motorisk trim :-D. Hun er litt klønete, og har godt av å jobbe litt med finmotorikken, få litt kontakt med alle fire beina. Mye longering, samt at vi har prøvd å få til noen gode høyhastighet opptak av henne, men det er knapt dagslys, så gode opptak er det ikke. Slik ser det ut når jeg selv prøver å longere;


Ikke så lett :-) ser ut som jeg longerer et spøkelse gitt, så vidt hun fester seg på filmen (flyr for fort forbi). Jeg gir opp, og Jørgen har tatt resten av både filminga og longeringa. Er en smule mere tolmodig enn meg gubben ;-)


Stor og flott Lill Faksa, lange bein, ikke så lett å "stokke" disse enda, ser ut som en forvokst konfirmant med bare armer og bein ;-). På bakgrunn av HD filminga har vi endra litt balanse nå, og håper det blir litt lettere å "få unna seg" frambeina. Hun "klakker" litt sko, selv om det strengt tatt er god nok plass "under henne". Om vi får unna frambeina litt kjappere, og forsinke baksteget en smule, kanskje det blir no lettere å trave hurtig?. Det er fine forhold på lokalbanen nå, så hun skal få over å ta et jobb mens det er bart og "mykt" (kommer frosten nå, blir det betong-hardt overalt!!).

Utopia;

Er i lett trening nå, noe dårlig form etter lengre pause, men lysten er på plass, og hun flyter avgårde i et fiiiint trav. Godt steg i lille mærra, rytmisk og fin. God motorikk, men dog ikke så langbeint som sine stallvenninner!! Her er hun klar på stallgulvet, "mor" tester sin "rom-juls-gave": GoPro Hero+3, nytt leiketøy:

Må jo si jeg er fornøyd med den optiske kvaliteten, takler dårlig lysforhold inne i stallen veldig godt, og snart er det vel på tide å feste kamera på hjelmen og innta en "teletubbie-look-alike" :-D.

Julestemning?:


Ikke akkurat, grønn plen, og bare noen mikroskopiske rester av snøfiller i grøftekanten. Nå har isen endelig smelta, slik at forholdene på banen er veldig bra. Utopia fikk noen lange, rolige intervaller i går. Jobber bra, men har dårlig kondis, så vi får øke på pent og forsiktig nå, og ta godt vare på beina samtidig, så får vi se hvor "langt det holder" :-)


2013 er snart histore, og vi ønsker 2014 velkommen. Takk for i år :-)

Annelise


Sunflower i solnedgang :-)


Ingen kommentarer: