lørdag 25. januar 2014

Ikke så mye vinter akkurat !


Her er fra treningsturen med Sunflower i går, det er tørt og kaldt, og nesten ikke snøfiller i det hele tatt. De få som kom, har blåst vekk... Det er jo deilig på en måte, å slippe snømåking og alt det prakket med store snømengder. Men jeg savner nå litt snø alikevel. Det er søren ikke lett å få trengt hest fornuftig nå, så hardt som det er.  Så langt i januar har det kommet hele 3,5 mm nedbør, og yr melder stabilt kaldt og tørt ut måneden... jaja. Været kan vi ikke gjøre noe med, får bare trene etter beste evne og kose seg med de positive sidene med denne snømangelen :-)

Har også fått tilsendt fine bilder fra treningsturen på Remarka med Lill Faksa og Utopia. Møtte på en ivrig fotograf som var så snill å sende noen bilder til oss :-) Tusen takk for de!To fine unge hopper som gir oss litt "små-gråe" hår på hver sin måte :-(. Utopia sin skjeve frambeins stilling er "under lupen" for tiden. Veterinæren var klar og tydelig på at V framfot kom til å føre til problemer, men vi må gjøre et siste forsøk, og i går var hun litt varm og hoven i V kodeledd :-(. Kan jo selvsagt bare ha vrikka seg ut på beite, men sannsynligheten for at foten alerede nå varsler om at "nok er nok" er rimelig stor dessverre. Vi får se litt hvordan det utvikler seg. Om ikke annet har vi gjort et forsøk til, og bærer det til mål (prøveløp og løp) er det flott, hvis ikke er det selvsagt veldig synd, snill og god som hun er!! 

Lill Faksa er korrekt eksteriørmessig, stor og flott og så ufattelig snill og grei. Men stakkar som hun strever med travet sitt. Akkurat nå er hun veldig "utav-vokst" og ingenting stemmer i det hele tatt. Hun vil og vil, men får det ikke til, og det er veldig frustrerende (sikker for henne selv også). Det er ikke lett å få til traver - det skal være sikkert og vist. Eldjenta har vært et eventyr, og kanskje må vi vente på henne avkom for nye eventyr i løpsbanen ? 

Sunflower er jo også et aldri så lite "grå-hår-prosjekt" ... og hun bør snart vise seg litt fram i banen hun også. 6 åring nå, og strengt tatt klar for løp ...! Hun har vært en tur i Buvika til Trude Kleveland og fått litt behandling, og fungere nesten helt ok nå. Får ta en titt i løpsbulleting å se om det er noe fint løp å melde til i februar.  Tålmodighet er vel et stikkord for henne, vi har vært ekstremt tålmodige!, og snart må hun vel vise at det var verdt det ! ;-) ??.

I dag er det MASSE vind igjen, og Utopia sin tur å trene. Spørs om hun får en fridag, må kjenne litt på denne foten hennes først. I morgen skal det vist blåse like mye, og bli enda kaldere.....brrrr, da er det bare å kle seg godt !!

Annelise

Ingen kommentarer: