torsdag 30. januar 2014

Velkommen Mølleslettens Linna :-)

Så er hun her, nye hesten: Linna, etter Bork Odin, under Vilje Sjura (e: Viljesterk), velkommen i flokken :-) Vi har snakket om det en stund; skal vi se om vi finner en "passe ung" hoppe, helst etter Bork Odin for "nye håp" ? Og da hun dukket opp i en annonse på Trav24, slo vi til, etter flere samtaler med eier/oppdretter, flere bilder og noen videosnutter.

Linna har reist langt for og bli Nord-Trønder. Hun reiste fra Grimstad på formiddagen i går, hadde en "mellom-landing" på Bjerke under V65 kjøringen, reiste vidre nordover om natta og fikk noen timer "på øret" hos Magne Olsen før jeg henta henne i formiddag. Hun har vært veldig snill og ukomplisert hele den lange reisen oppover, og tusla rett inn på hengeren etter meg og sto som en prest den siste biten til Stjørdal også. Snill og ukomplisert, gode øyne og veldig fin :-) Veldig fornøyd!!


Etter å ha slappet av med formiddagsmat inne sammen Utopia, fikk hun ut å hilse på resten av flokken minus Sunflower. Solsikka vår fikk stå inne mens Linna fikk gjøre seg kjent med kaldblodsgjengen. Kan være litt småskarp til andre hester den godeste selvoppnevnte Dronninga med varmt blod i årene, så hun fikk slappe av inne noen timer i dag ;-).

Gjengen synes det var veldig spennende med ny jente i flokken, og alle ville snuse samtidig, og Linna lar de snuse, om enn noe skeptisk ;-) 

Så ble det en del jogging, til og med gammelkaren Vinge Blessen ble som en liten gutt igjen. Tok litt video av gjengen også, de løper så støvføyka står (i januar - merkelig vær!!!). 4 kuldegrader, bare litt vind i dag, men surt og kaldt pga vinden. Hun er ei vakker jente, svart med bless og 3 sokker. Et flott trav, veldig spenstig og fint steg faktisk, og så synes jeg hun er ganske så lik pappan sin. Nå har jeg ikke sett mora "live", men Bork Odin har jeg studert nøye, og jammen er hun lik synes jeg. 

Uvant selvstendig for meg, som har en flokk som er veldig avhengig av hverandre. Her har hun tuslet ned på Lynkylåkeren, og resten av gjengen følger med og lurer på hva hun skal der nede? hehe. Nysgjerrig, uredd, selvstendig, da får vi håpe at når hun blir stor traver, kan gå i tet og løpe fra resten av "laget" hehe :-D. Eldjenta er flokkavhengig, og hadde ikke lyst å trave i fra sine konkurrenter. 

Utopia og Eldjenta ble fort sulten, og tok seg en lunchpause mens Blessen og Lill Faksa holdt ut noe lengre, veldig spennende med ny dame i flokken;

Sjekk det trynet på gamlingen; juhuuuu !! her er det liv! :-))

Men godt trent er han ikke, så Blessen ble da sliten etter en stund og måtte roe ned tempoet en smule.

Nå er planene videre å få på sko på Linna, det ser bart og fint ut på bildenen, men bakken er veldig veldig hard av frosten (og usedvanlig støvete!!), og jeg tror nok hun blir fort sårbeint på dette føret. Når sko er på, blir det tømkjøring, og litt løsjogging på ridebanen, og dernest turer sammen Blessen eller Utopia, får se hvem som Linne foretrekker som mentor og venn i løpet av de neste dagene :-) .

Så blir det grunntrening resten av vinteren, gjerne i litt snø også om vi skulle være så heldige å få litt av det ! Spennende tider i møte.

Annelise

Ingen kommentarer: