søndag 9. februar 2014

Kjøretur for Linna :-)

Så har Linna fått på seg vogn, og vært ute på liten kjøretur både i går og i dag. Riktig så flink har hun vært, ikke noe problem eller "hyss" i det hele tatt.

Bildene er tatt i dag, skulle ikke tro det var andre turen i vogn :-D

Veldig veldig fornøyd med at innkjøring går så enkelt og greit. Turene i helga bærer ikke preg av trening, det er blir i så fall bare av de "små grå", det mentale. Til uka skal hun få trening på tamp sammen Utopia og/eller Lill Faksa, samt løsjogging på ridebanen. Kommer ikke til å legge ut på kjøretur alene før jeg har tømkjørt hele løypa alene. Alt av "start-stopp-høyre-venstre" osv må sitte uten at Jørgen er det som "bacup" i tilfelle "kluss". 

I går ble det selvsagt tatt en video av aller første turen i vogn;Ukomplisert og grei hoppe, helt etter min smak :-)

I tillegg til teming av Linna, har resten av damene fått stor dose trim i helga. Alle har vært en tur på banen og jogga litt. Det er fremdeles litt frost i bakken, men ikke værre enn at det går å trene på banen i joggetempo.

Jørgen kjørte Lill Faksa en tur i dag, en stund siden han har kjørt henne nå, og stor fremgang merkes !! :D. Vi har testa ut div ulike balansering for å hjelpe henne til å finne travet, og det som ser ut til å gi henne best balanse er vekt - altså tunge sko OG tunge busser bak. Hun har lenge slitt med steget sitt, og det har også gitt litt muskulære "stivheter og stølheter" her og der. En liten låsning i bekken og litt stive boger. Dette har vi nå løst opp i, og i dag fløt travet riktig så bra faktisk. Hun er i motsetning til de fleste travere; Venstre sterk! Og har litt dårlig motorikk, litt klønete steg rett og slett. Masse styrketrening, bøy og tøy, samt trening av motoriske ferdigheter (versader/traver/sidebevegelser etc på ridebanen) har virkelig gjort susen!! :-)


Veldig greit å kjenne på framgangen, selv om det er "høyt opp og langt fram" til noe prøveløp enda. Men stor og fin er hun, og utrolig snill og grei, virkelig flott lynne på Lill Faksa. 


Veldig ok å stå på sidelinja og se travet/steget, får et litt annet inntrykk i tillegg til deg "daglige bak hesterumpa" :-). En helt ok morsdag i dag :-) Blomster på bordet, middag servert og masse hestetrim :-)

Annelise


Ingen kommentarer: