onsdag 5. februar 2014

Linna på "skolebenken" :-D

Temming pågår for Linna, og vi jobber litt hver dag nå, forbereder henne for innkjøring! Spennende dager for liten og stor, og hun er lærenem, blid og positiv. Har så absolutt egne meninger, men finner fort "rett spor" ved riktig korrigering.

I går fikk hun på seg hodelag og bitt, det gikk veldig greit, og jeg fikk inntrykk av at det har hun hatt på seg før. Sammenlignet med sine venninner her, så oppførte Utopia seg også slik aller første gangen hun fikk bitt i munnen; ikke noe problem. Eldjenta derimot "holdt på å dø på seg" av dette bittet, og protesterte heftig! Om Linna har hatt på hodelag og bitt før vet jeg ikke, men hun takla det så greit at jeg tok fram sæle for tømkjøring.

Første "bøyg" da er å stå betta på veggen;

Hun har jo stått her før, sammen Utopia, men det var ikke like kult å stå her alene!! 

Linna jobba litt med taug og knute, skrapa litt og lurte på hva i alle dager dette skulle være godt for? Joda vennen, her skal du STÅ i ro slik at vi får lagt på deg vogn etterhvert, slik har vi det her i gården :-D. Etterhvert fant hun at at det var like greit å stå i ro, og da kobla vi fri, og jeg prøvde å tømkjøre. Det er jeg rimelig sikker på hun ikke har gjort før ! hehe, det ble masse rygging og spekulering før hun endelig fant ut hun skulle gå FRAMOVER. Og da ble det masse ros for endelig å ha knekt koden!!! Vi tusla en tur på ridebanen, holdt på en god stund, og til slutt gikk hun riktig så bra. 

Det blir noen turer til slik før vi legger på vogn ja, må terpe mere på "start" og fremfor alt "stopp-knappen". Men hun lærer fort, og samarbeider godt når hun forstår "hva som er greia". 

I dag har Linna vært men Lill Faksa på en treningstur i vogn. Relativt rolig tur, skritt og jogg i trykkvogn i samme terreng som sist hun var med Utopia. Lill Faksa er stor og utrolig snill og grei hoppe. Hun og Linna er blitt veldig gode venner, og det fungerte veldig bra med begge på tur.

Utopia og Linna er omtrent like store, og Lill Faksa er STOR. Har faktisk vokst litt den siste tiden, og er nå 158cm på manken.... Stor nok nå :-). Været er strålende, mildt og tørt, nesten som en fin vårdag i dag. Utopia lå og snorka i sola da vi kom tilbake fra treningstur, slettes ikke værst tidlig i februar !!

Slik været er for tiden, kan vi bare glemme "vinter-trening" hehe. Da er det godt vi har bakker og får trene litt styrke, så nyter vi finværet så lenge det varer! 

AnneliseIngen kommentarer: