mandag 3. februar 2014

Tid for temming :-)

Da har hun fått akklimatisert seg Linna, slappet litt av etter den lange reisen, og blitt kjent med resten av flokken vår. Nå starter alvoret :-D. Vi ligger strengt tatt noen måneder etter "skjema" for trening, men bedre seint enn aldri.

Første møte med treningsvogna hos oss er alltid i følge med en Mentor. Til nå har vi brukt gamle gode Vinge Blessen til dette, både Flyvert, Pondus, Eldjenta og Utopia og Lill Faksa har fått opplæring av gammelvallaken. Men Linna har valgt de to yngste jentene i flokken som sine venninner, og dermed fikk Utopia oppdraget denne gangen. Hun har samme stødige lynnet som sin storebror, og er i tillegg godt temt og vokst opp på Trøen. Lommekjent i nærmiljøet, er veldig stødig i topplokket, regulerbar, og behagelig lita mærr å kjøre. Dermed er det klart for prosjekt temming/innkjøring:


Vi gjør som vi alltid har gjort, better fast unghesten  draget ved Quickhich feste, og har litt kort line slik at unghesten ikke kommer seg forran og rundt Mentoren sin. Blir nesten som å gå i tospann det, og de venner seg til lyden av vogna, draget (de går nest på V siden, men settes også fast på andre siden for å venne seg til drag på andre siden), osv. 

Linna syntes dette var stas, og var litt full av leik og fark, mor måtte kremte et par ganger til henne fra vogna for å "sette på plass skapet", og det hintet tok hun. Traver så lett og fint, og Utopia viste seg som en utrolig stodig og flott Mentor til denne jobben. Veldig gøy å temme unghest når de er så snille og greie, og fremfor alt tillitsfulle. 

Linna virker å være ganske så uredd, og muligens litt respektløs. (??) Det blir uansett kurert hos oss, viktig at de har respekt for oss som styrer og steller, og veier bare en brøkdel av hva disse gampene gjør (veldig greit at de ikke vet det ...hehe). Så respekt må på plass, men det er lettere det, når de er trygge. Er de redde og nervøse tar alt mye lengre tid, og her ser det ikke ut til å være mye nerver i Linna-mor nei :-D. 

Tok litt video også har jentene i det fine februar været. Var 7 varmegrader i går, men det blåste opp veldig i løpet av dagen, men sola skinner og det er i grunnen en veldig rar vinter! Men her er videoen;
I dag skal vi ta turen på Leangen med Sunflower, helt uten noen forventninger. Har hatt en pause nå, og trent godt, er fin i kroppen, men vi har hatt mye barfrost, så det har ikke blitt noen "blåsere". Vi reiser avgårde med et åpent sinn,  uten noen forventninger, så får det gå som det går :-)

Annelise

Ingen kommentarer: