tirsdag 18. februar 2014

Tilbake til hverdagen :-)

Igjen, etter ei helg på hotell og Oppdretterseminar. Veldig ok helg, mange flotte foredrag og diskusjoner, samt trivelig sosialt i tillegg, gleder meg alerede til neste år :-D

Mens kjærringa har vært på "husmor-ferie" har Jørgen tatt hånd om hus og heim, og hele flokken i stallen. Travel helg for gubben, men sikkert stille og fredlig også ;-) Hele gjengen har fått fin trim, og spesielt Lill Faksa har vist veldig stor framgang siste ukene. Jørgen var veldig fornøyd med søndagens økt for henne, styrketrening og "motorisk trening" gjør susen, og travet flyter mye bedre nå - artig !!

Tilbake til min helg! På oppdretterseminaret var det som vanlig flott middag og trivelig steming lørdags kveld. Og jeg ble tatt på senga i bøtter og spann!! De skulle kunngjøre hvilke hopper som i 2014 kan smykke seg med ny tittet; ELITE-AVLSHOPPE i DNT. Vel, to kaldblodshopper nådde denne gangen opp til den æresfulle tittel; Rydnings Stjerna og RIGELJENTA :-D. Wow, det var overraskende og veldig veldig hyggelig å få høre denne kvelden sammen så mange dyktige oppdrettere!

Dette er et av mine favorittbilder av "Mor", dagen etter Eldjenta ble født! Hun var ikke så lett å ta bilde av, snudde seg alltid vekk, likte ikke å få et kamera "rett i fleisen". Dessverre døde Rigeljenta i februar 2011 med et Moe Odin føll i magen, bare et par måneder før termin :-(. Året før kastet hun en Spikeld-hingst etter halvgått svangerskap. Men heldigvis har vi Eldjenta, og måtte hun gi oss mange fine føll i årene som kommer. 

Det er spesielt prestasjonenen til Marmorjenta e: Elding (Tot; 75 løp, 8 første, 11 andre og 11 tredjeplasser, 25.1 som beste tid, og tjent 536.483).  Pondus e: Lome Elden (Tot; 68 løp, 27 første, 13 andre og 6 tredjeplasser, 23.8 beste tid, tjent 1.009.396kr samt KÅRET 2013. Og vår egen Eldjenta e: Lome Elden, totalt 19 løp, 5 første, 4 andre og ingen 3 plasser, tjent 678.210 kr. Det at hun vant DERBYSTOET 2013 teller mye i denne sammenhengen her. Vet at også utstillingsresultater vektlegges, og jeg har stilt både Pondus og Eldjenta til spiss med flotte karakterer :-D. Tidlighet er også vektlagt, noe spesielt Eldijenta har vist. Rigeljenta har fått totalt 9 føll. Førstemann døde tidlig, og av de 8 andre har hele 7 startet, og alle 7 har vunnet løp. I gjennomsnitt har de 7 tjent over 250.000,- hver, dette er solide saker!!

Denne utmerkelsen betyr naturlignok mye for Rigeljenta sine avkom, de har nå ELITEAVLSHOPPE til mor OG mormor da Fjeldbergjenta også innehar samme status. I tilegg kan også Rigelenta sin søster, og dermed tante Marthe Røder smykke seg med denne tittel. Snakk om solid morslinje!! 

Men, jeg er tilbake til "striskjorta og havrelefsa" igjen, og trener på for fullt med flokken. Avsluttet dagen i dag med en flott kjøretur med Linna;

Vi er i full gang med trening, i allefall kommet så langt at vi kjører turer alene nå, og det går riktig så godt. Linna er ei bestemt frøken som har sine egne meninger, men har etterhvert forstått at det er makta som rår, og det er meg det :-D. Hun viser lite nervøsitet og frykt, finnes ikke redd vogna eller lyder av stein/kvist etc. Og hun går avgårde med et godt og aktivt skritt!! Det er veldig veldig gøy å trene unghest !!! Hun har veldig godt spenst i steget, og jeg riktig gleder meg til fortsettelsen! 

AnneliseIngen kommentarer: