mandag 24. februar 2014

Trening på Leangen :-)

I helga har 3 hopper fått banejobb på Leangen. Sunflower lørdag, Utopia og Lill Faksa på søndag. Linna har ikke kommet så langt i treninga enda at det er noe poeng i å ta henne med på slike utflukter. Må få en skikkelig dose grunntrening i kroppen først.

På lørdagen var Jørgen opptatt med div møter på formiddagen, så jeg tok med Solsikka alene innover. Der møtte vi en "liten flokk" vamblods, og det ble to kjempefine heat sammen gjengen. Jørgen rakk siste heat i banen, ble utstyrt med "den store Canonen" og fikk knipse litt;

Her varmer vi opp, Sunflower bak med gult bryste. De øvrige er Master Mick T.H., Black Butan, L'orage og Marion Maximus. På bildet over jobber vi rolig på innerbanen før vi går ut og tar siste heat. Kjørte 2 x 2600m ca, og Sunflower hang meget godt med. Kjempet godt "i tet" og fungerte veldig ok med skylapper. Hun er for hissig/heit i starten og det må vi trene på. Står veldig "oppreist" og hopper og vil helst sette avgårde i full galopp, men etter 10-20 meter noe "hyper", legger hun seg i sela og TRAVER veldig bra. Nå må vi bare finne løp, hun fungerer veldig bra nå!!

Her kjører vi oppløp mot L'orage, og det gikk unna i 13 tempo, og Solsikka passerte målstreken på 1.12 ca, de beina har vel aldri flydd så fort før :-D.

På søndagen fikk vi med oss siste innspurt i OL, 5 mila for herrer, før vi lessa på Utopia og Lill Faksa for ei økt på Leangen.

Utopia har trent godt ganske så lenge nå, og det er på tide å sette litt fart i "småfotan". Lill faksa har godt av den mentale biten først og fremst, så får se se hvordan hun ligger ann sånn farts-messig.

Utopia er fremdeles lita og rundt, nesten umulig å slanke den damen der, hun og storebror Vinge Blessen er akkurat likedan; blir feit bare de ser mat :-P .  Men vi får bare fortsette med slanke-programmet, og håpe det forsvinner nok kg snart.

Lill Faksa er i akkurat passe hold, slettes ikke for tykk, og heller ikke tynn. Langbeint, stor og flott. Og begge veldig snille og greie. Vi var førstmann i stallene på Leangen denne søndagen, og begge jentene sto og sov og slappa av; godt med reisefølge til banen, alt er så mye triveligere og tryggere når man er to!! :-D

Småjentene fikk 3 x 2140metere, i stigende puls. Begge jobber bra, og Utopia flyr avgårde med en flott steg. Lill Faksa jobber seg avgårde med rå styrke som våpen. Og farten ? tja, Utopia skulle vel strengt tatt ha flytta beina litt kjappere hun, som har så enkel og ukomplisert steg/teknikk, men var nede i 1.41 som kjappeste "speedrykk" i går, og det er laaaaangt unna hva Eldjenta kunne beinfly for å si det slik ..! Men pent å se på er det :-P, flyr avgårde kattemykt og lekkert, men ikke akkurat veldig kjapt!! 

Lill Faksa klarte 1.43 på max i går, og det uten å bli særlig sliten. kondis på denne damen, men komplisert teknikk :-/ . Lill Faksa har rett og slett ikke motorikk inne til å stokke beina i hurtigere tempo pr i dag. Men vilje og kondis mangler det IKKE på. Strengt tatt skulle en tro at Utopia sin puls var "det halve" av Lill Faksa sin, da hun traver klokkereint og uten å annstrenge seg særlig. Men slik er det ikke, og igjen; Utopia MÅ slankes. Koster for mye å drasse rundt på 50kg ++.  Det siste heatet gikk i snittfart; 1.52 (Utopia) og 1.53 (Lill Faksa) over full distanse (2140m). Begge to fikk nok en liten kjenning av melkesyra på oppløpet, men det må de tåle :-) 

Jaja, det er bare å trene på. En slankere utgave av Utopia vil nok gjøre susen, og Lill Faksa skal vi bare fortsette å jobbe styrke med, samt masse motorikk-trening. Så får vi finne løp til Sunflower, og se om hun ikke kan fleske til på banen snart :-D. 

Linna har fått hatt sår på innsiden av hasen, og skal ha besøk av veterinær i dag. Det har gått lymfangitt i foten, så vi må nok ha en stor dose antibiotika for å få bukt med "dritten". Hun hopper og spretter, leiker og herjer litt som ungdommer flest ute, så hun har nok vært bort på seg. Håper det holder med en antibiotika-kur, slik at vi kan trene på som normalt denne uka :-)

Annelise

Ingen kommentarer: